Foto: AP/Scanpix/LETA

Ņujorkas "Knicks" komanda šobrīd atrodas sliktā situācijā, jo zaudējums seko zaudējumam, tomēr vienība ar to tiks galā, uzskata vienības spilgtākā zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Jau ziņots, ka "Knicks" piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos ar rezultātu 108:118 (27:24, 30:31, 29:32, 22:31) piekāpās vienai no Rietumu konferences vadošajām vienībām Minesotas "Timberwolves".

"Knicks" viesos piedzīvoja 15 zaudējumu šosezon 19 aizvadītos mačos.

"Spēles ziņā daudz neatpalikām. Komanda šobrīd ir sliktā situācijā, tomēr mēs tiksies ar to galā," optimismu saglabāja Porziņģis, kurš šajā mačā izcēlās ar "double-double", jo guva 17 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, pirmo reizi kopš 12. decembra izceļoties ar divciparu skaitli divos statistikas rādītājos.

Tomēr latvietim šis bija ļoti grūts mačs, jo pretinieki viņam bieži vien sūtīja pretī divus sedzējus, no tiem viens nereti izsita Porziņģim bumbu no aizmugures. Latvietis atzina, ka komandas biedri centušies viņam palīdzēt, taču pats ne vienmēr nospēlējis tā, kā gribētos.

"Man jābūt uzmanīgākam, kad dodos caurgājienos, jo tādos brīžos manam sedzējam vienmēr ir kāds, kas palīdz, bet Frenks [Nilikinā] un Džerets [Džeks] paliek brīvāki. Tādos brīžos man jāmeklē savi aizsargi, taču, kad pagriežu muguru, kāds no pretiniekiem man jau nāk virsū. Šādās situācijās man jāspēlē gudrāk," kritisks par savām kļūdām bija Porziņģis.

Arī "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks atzina, ka vairākās epizodēs Porziņģis par ilgu driblējis, tāpēc pretiniekiem izdevās atņemt viņam bumbu.

"Iespējams, trīs vai četras reizes viņš izdarīja par vienu driblu vairāk nekā vajadzēja. Ir jāveic viens vai divi dribli, citādāk ir jārēķinās, ka kāds no pretiniekiem būs klāt. Tādi pieredzējuši spēlētāji kādi ir "Timberwolves" komandā, zina īsto brīdi, kad pieslēgties aizsardzībā," norādīja Hornačeks.

"Knicks" pēdējās 11 spēlēs ir izcīnījusi tikai divas uzvaras, tāpēc komandā šobrīd nav labākais noskaņojums.

"Vairākās pēdējās spēlēs viesos esam piedzīvojuši zaudējumus līdzīgā cīņā. Tie bija smagi un nepatīkami zaudējumi, taču mēs turpināsim cīnīties," uzsvēra Porziņģis.

Ar 19 uzvarām 42 mačos "Knicks" komanda Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem desmito vietu, kamēr "Timberwolves" ar 28 panākumiem 44 cīņās ir Rietumu konferences ceturtajā pozīcijā.

Minesotas vienībai šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs svētdien, kad jau plkst. 22.30 pēc Latvijas laika uzņems Ņūorleānas "Pelicans" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!