Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labdarības spēlē DĀR plecu pie pleca laukumā vienā komandā cīnīsies Ņujorkas "Knicks" latvietis Kristaps Porziņģis un viņa bērnības dienu elks, Dalasas "Mavericks" vācu zvaigzne Dirks Novickis.

NBA popularizācijas nolūkos 5. augustā Johannesburgā rīkos labdarības spēli starp Pasaules izlasi un Āfrikas izlasi, kurā būs NBA spēlētāji ar saknēm no Āfrikas valstīm. Labdarības spēli NBA rīkos kopā ar UNICEF, Nelsona Mandelas fondu un DĀR SOS bērnu ciematu kopienu.

Pasaules izlases kapteiņi būs Novickis un Kemba Vokers (Šarlotas "Hornets"), bet bez Porziņģa komandā vēl būs Sīdžejs Makolums (Portlendas "Trail Blazers"), Andrē Dramonds (Detroitas "Pistons"), Džejlens Brauns (Bostonas "Celtics"), Vilsons Čandlers (Denveras "Nuggets"), Kortnijs Lī (Ņujorkas "Knicks") un nesen vēl Fīniksas "Suns" komandu pārstāvošais Leandro Barbosa.

Savukārt Āfrikas izlases kapteiņi būs Luols Dengs (Losandželosas "Lakers") un Tabo Sefološa (Atlantas "Hawks"). Komandā vēl būs Viktors Oladipo (Indianas "Pacers"), Deniss Šrēders (Atlantas "Hawks"), Bismaks Bijombo (Orlando "Magic"), Klints Kapela (Hjūstonas "Rockets"), Džordži Diengs (Minesotas "Timberwolves"), Serhe Ibaka (Toronto "Raptors"), Luks Mbahs Moute (Losandželosas "Clippers"), Emanuels Mudiajs (Denveras "Nuggets") un Salahs Medžri (Dalasas "Mavericks").

Par Porziņģa dalību basketbola popularizēšanas pasākumā Āfrikā bija zināms jau laicīgi un par to ir informēta Latvijas basketbola izlases vadība. Kā zināms, Latvijas basketbola izlase ar Porziņģi ierindā pirmdien, 17. jūlijā, sāks gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram. Augusta sākumā Porziņģis dosies uz šo maču Johannesburgā, bet pēc tam turpinās treniņus kopā ar Latvijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!