Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis jau nākamnedēļ varētu atgriezties laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" rindās, trešdien sarunā ar medijiem atklāja komandas galvenais treneris Riks Kārlails.

Dalasas komanda sezonu uzsākusi ar trim uzvarām septiņās spēlēs, spēlējot bez Kristapa Porziņģa, kurš pēc 2019./2020. gada sezonas veica meniska operāciju. Pirms sezonas tika prognozēts, ka liepājnieks spēlēt atsāks janvāra vai pat februāra laikā. Šobrīd gan noprotams, ka Porziņģis laukumā varētu doties jau diezgan drīz.

"Mēs vairs nerunājam par vairākām nedēļām," izteicās Kārlails. "Ja viss noritēs labi, tas varētu notikt nākamnedēļ vai pusotras nedēļas laikā."

Treneris drošības labad žurnālistiem gan pieminēja, ka liepājnieks noteikti nespēlēs ceturtdien, kad "Mavericks" komandai izbraukumā plānota spēle pret Denveras "Nuggets" vienību. Savukārt iespēju piedalīties sestdien paredzētajā spēlē mājās pret Orlando "Magic" speciālists nodēvēja par "diezgan mazticamu".

Kārlails arī atklāja, ka Porziņģis trešdien labi izskatījies komandas treniņā, min "Dallas Morning News" žurnālists Breds Taunsends.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases pārstāvis decembra izskaņā sāka aizvadīt pilnvērtīgus treniņus kopā ar komandu. Tobrīd Porziņģa atgriešanos laukumā Kārlails nodēvēja par "nedēļu, nevis mēnešu" jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!