Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolisti Kristaps Porziņģis un Rodions Kurucs pirmās 2019./2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-off" spēles noslēdza, sasniedzot piezīmju robežu. Porziņģa debiju izslēgšanas mačos aprāva soģis, kurš savulaik pirmais no spēles izraidīja liepājnieka aizstāvi Lebronu Džeimsu, bet Kurucam nepaveicās spēles epizodēs pret Toronto "Raptors" viltīgo saspēles vadītāju Kailu Lauriju. Portāls "Delfi" piedāvā gan Latvijas basketbolistu, gan viņu pārstāvēto komandu spēļu analīzi.

Porziņģis seko Džeimsa pēdās

Vairāki vadošie NBA basketbolisti, kā arī ASV žurnālisti paguvuši izteikt sašutumu par Kristapa Porziņģa nopelnītajām divām tehniskajām piezīmēm. Abi pārkāpumi kurzemniekam liedza piedalīties spēles otrajā puslaikā, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda piekāpās Losandželosas "Clippers" basketbolistiem.

Vēstījums tiesnešiem veltītajā kritikā pārsvarā bijis līdzīgs – par tādiem sīkumiem nepieklājas izraidīt no spēles kādu no zvaigznēm. Idejiski šai atziņai pavisam noteikti var piekrist. Grūti iztēloties nekaitīgāku pārīti tehnisko piezīmju, kas tik ļoti ietekmē svarīgu "play-off" maču.

Drūmi arī apzināties, ka Porziņģim bija daļēja taisnība. Pirmā tehniskā piezīme sekoja uz karstām pēdām divām epizodēm, kurās, visticamāk, liepājnieks tika apdalīts. Vispirms viņu metiena brīdī neatļauti kavēja "Clippers" centra pozīcijas spēlētājs Ivica Zubacs, bet 25 sekundes vēlāk Porziņģis pats nopelnīja piezīmi par šķietami tīri bloķētu Pola Džordža metienu. Savukārt otro tehnisko pārkāpumu sekmīgi izvilināja provokators Markuss Moriss (Cik ilgi Morisu ģimene ietekmēs Latvijas basketbolistu likteni!?).

Zīmīgi, ka viens no skaļākajiem vārdiem starp sašutuma paudējiem bija NBA superzvaigzne Lebrons Džeimss. Džeimss pirms nepilniem trim gadiem pirmo reizi tika izmests no kādas NBA spēles, kad viņš – gluži kā Porziņģis – neslēpa dusmas, "iekaustot" gaisu ar dūri. Arīdzan šo spēli tiesāja Keins Ficdžeralds, kurš piešķīra Porziņģim abas tehniskās piezīmes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!