Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien piedzīvoja ilgi gaidīto debiju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Vašingtonas "Wizards", kas mājās izcīnīja uzvaru.

"Wizards" vienība ar rezultātu 133:123 (30:26, 27:35, 39:26, 37:35) pieveica Indiānas "Pacers" komandu, kuru vada Porziņģa bijušais treneris Dalasas "Mavericks" komandā Riks Kārlails.

Porziņģis laukumā pavadīja 21 minūti, kuru laikā guva 25 punktus (4/8 divpunktu metienos, 3/4 trīspunktu metienos, 8/10 soda metienos), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un bloķēja divus metienus.

Liepājnieks savus pirmos punktus guva jau spēles pirmajā uzbrukumā, kad viņš ar vienu roku gaisā notvēra bumbu pēc Kaila Kuzmas piespēles un uzreiz novirzīja to grozā. Pirmajā puslaikā viņš kopā guva desmit punktus.

Mājinieku komandai veiksmīgākā bija trešā ceturtdaļa. "Wizards" basketbolisti ceturtdaļas laikā realizēja 61% metienu un no rezultāta 57:61 panāca vadību 96:87. Ceturtās ceturtdaļas ievadā viesi guva četrus punktus pēc kārtas, bet Porziņģis ar precīzu tālmetienu atguva astoņu punktu lielu vadību.

Savukārt spēlei punkts tika pielikts priekšpēdējā mača minūtē. Latvijas basketbolistam bija minūšu ierobežojums, kura dēļ viņš spēlēja katras ceturtdaļas pirmās piecas minūtes, raksta medijs "The Washington Post". Treneris Vess Anselds juniors tā saglabāja iespēju izlaist Porziņģi laukumā mača beigās, kad viņš vispirms sekmīgi izpildīja "gaisiņu" ātrajā uzbrukumā (124:119), bet tad vēlreiz trieca bumbu grozā no augšas (126:121).

Mājinieku labā Kails Kuzma guva 23 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, bet Kenteiviuss Kaldvels-Poups sakrāja 19 punktus. Viesu labā ar 27 punktiem atzīmējās Malkolms Brogdons, bet 20 punkti bija Gogas Bitadzes kontā. Gruzīns uzstādīja jaunu personīgo rekordu vienā NBA spēlē gūtajos punktos.

"Wizards" ar 29 uzvarām 63 spēlēs ieņem 11. vietu Austrumu konferencē. Līdz desmitajā pozīcijā esošajai "Hawks" komandai (31-32) un vietai "play-in" turnīrā Vašingtonas komandai pietrūkst divas uzvaras.

Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns šī gada 10. februārī tika iesaistīti vienā maiņas darījumā, kura rezultātā Porziņģis nonāca "Wizards" komandā, bet Bertāns pārgāja uz "Mavericks" vienību. Ceļgala sasituma dēļ Porziņģis laukumā nebija devies kopš 29. janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!