Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis bija ļoti sarūgtināts par to, ka trešdien regulārā čempionāta spēles pagarinājuma izskaņā pret Atlantas "Hawks" aizmeta garām svarīgus soda metienus.

Jau vēstīts, ka Porziņģus guva 24 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus, bet "Knicks" ar rezultātu 98:102 (25:22, 22:23, 19:20 19:20, 13:17) piekāpās vienai no savām sīvākajām kopvērtējuma konkurentēm Atlantas "Hawks". Pagarinājuma izskaņā, kad "Knicks" bija trīs punktu deficīts, pret Porziņģi tika pārkāpti noteikumi tālmetiena izpildes laikā, bet latvietis netrāpīja pirmo metienu. Otro viņš realizēja, bet trešo, metot tīšām garām, pārāk ātri pārkāpa līniju.

"Biju noskaņojies trāpīt visus trīs soda metienus, taču pirmo aizmetu garām. Par to esmu ļoti sarūgtināts, jo tas bija ļoti svarīgs soda metiens. Droši vien šodien un rīt vēl par to domāšu, bet līdz nākamajai spēlei tas ir jāaizmirst. Lai arī sezona ir 82 spēles gara, šis mačs mums bija svarīgs."

"Knicks" komanda šajā spēlē cīnījās bez pamatsastāva spēlētāja Kortnija Lī, kā arī pirmajā puslaikā no laukuma tika izraidīts Karmelo Entonijs. Neraugoties uz šiem iztrūkumiem, ņujorkieši spēja līdz pēdējām sekundēm cīnīties par uzvaru spēlē.

"Šajā spēlē abas komandas izdarīja metienus ar zemu precizitāti. Mēs pretiniekus piespiedām izdarīt sarežģītus metienus, bet arī viņi darīja to pašu. Mēs smagi strādājām visas spēles garumā, un tas jādara arī visās pārējās spēlēs," uzsvēra Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!