Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc panākuma Indiānā atzina, ka lielisko sniegumu uzbrukumā veicinājusi iespēja laukumā doties centra spēlētāja pozīcijā.

Ziņots, ka Dalasas "Mavericks" trešdien viesos ar rezultātu 124:112 pieveica Indiānas "Pacers" vienību, par rezultatīvāko spēlētāju ar 27 punktiem kļūstot Kristapam Porziņģim.

Latvijas basketbolists pirmos desmit metienus trāpīja iekš trīspunktu līnijas, lielākajā daļā gadījumu izceļoties no paša groza apakšas pēc Lukas Dončiča piespēlēm. Šī bija pirmā reize šosezon, kad Porziņģis pamatpiecniekā nedevās kopā ar citu centra pozīcijas spēlētāju Viliju Kauliju-Stainu.

Rezultātā viesi 68 no 124 punktiem guva soda laukumā, kas ir "Mavericks" komandas labākais rādītājs šosezon, uzsvērts "Mavericks" komandas mājaslapā.

"Kad esmu piektā numura (centra) pozīcijā, man ir daudz vienkāršāk spēlēt," pēc mača klāstīja Porziņģis. "Kad raujos uz grozu, priekšā ir lielāks plašums. Luka paveica lielisku darbu, visus iesaistot spēlē."

"Pirmajā ceturtdaļā četri no maniem pieciem groziem bija divsoļi pēc lieliskām komandas biedru piespēlēm. Tā kā man pat īsti daudz ko nevajadzēja darīt – uzliku labu aizsegu, rāvos uz grozu un noslēdzu epizodi. Šonakt tas nāca viegli, tiku labās metienu pozīcijās," skaidroja centra pozīcijas basketbolists.

Dalasas komanda spēli gan nesalauza līdz ceturtajai ceturtdaļai, kad Porziņģis un Kaulijs-Stains laukumā atradās vienlaikus, uzsver žurnālists Edijs Sefko. Komandas galvenais treneris Riks Kārlails neslēpa, ka spēli izlēmis uzsākt ar augumos mazāku piecnieku, jo uzzinājis, ka "Pacers" centrs Mailzs Tērners, kurš ir līgas līderis bloķētājos metienos, nespēlēs rokas savainojuma dēļ.

"Tas noteikti atstāja milzu iespaidu uz mūsu uzbrukumu," par jauno pamatpiecnieku izteicās Kārlails. "Ja Tērners būtu spēlējis, mēs, visticamāk, būtu sākuši ar lielu piecnieku, bet diezgan ātri pārgājuši uz mazāku."

"Plaša spēle ar pieciem spēlētājiem uz perimetra noteikti palīdz. Taču domāju, ka KP un Vilijs spēles izskaņā pierādīja – spēlējot ar diviem garajiem, arī vari gūt punktus un apturēt pretiniekus. To bija lieliski redzēt, un patiesībā virkne veiksmīgu aizsardzību ar Viliju laukumā izšķīra spēles likteni," sprieda speciālists.

Savukārt Luka Dončičs, kurš guva tikai 13 punktus, izcēlās ar 30. "triple-double" savā karjerā. Indiānas komandas aizsardzībai sūtot vairākus aizsargus pretī slovēnim, Dončičs sakrāja 12 rezultatīvas piespēles un 12 atlēkušās bumbas.

"Saprotams, ka es daudz nevarēju paveikt tāpēc, ka katru reizi man virsū bija divi vai trīs spēlētāji," izteicās aizsargs. "Taču tāpēc soda laukums bija tik brīvs. Domāju, viņi aizmirsa, ka laukumā ir pieci cilvēki. Tāpēc mums bija sezonas labākais rādītājs punktos soda laukumā."

"Mavericks" vienība ar šo panākumu pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, bet piektdien jau turpinās smago septiņu dienu nogriezni, kura laikā jāaizvada piecas spēles.

"Šī bija lieliska uzvara," atzina Kārlails. "Man šķiet, ka mēs pagājušogad ne reizi nezaudējām vairāk kā divas spēles pēc kārtas. Šogad pēkšņi nokritām no piektās vietas Rietumus uz desmito. Tā kā mums vajadzēja kaut kā atgriezties uz pareizā ceļa."

"Porziņģis bija apbrīnojami labs. Spēt nonākt situācijās ar plašumu laukumā, kas viņam ļauj pēc aizsega gan rauties uz groza apakšu, gan atkāpties uz metienu, ir lieliski," secināja treneris.

"Mavericks" pēc panākuma ar septiņām uzvarām 14 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē. Dalasas komanda piektdien turpinās īpaši intensīvo spēļu nogriezni, viesojoties pie Sanantonio "Spurs" basketbolistiem.

Infografika: "SofaScore"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!