Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien, 1. jūlijā, Dalasas "Mavericks" treniņu bāzē aizvadīja pirmo oficiālo treniņu pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas atsākšanās Orlando.

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails bija sajūsmināts par treniņnometnes sākšanos, tomēr viņš piebilda, ka visu drošības protokolu ievērošana darbu padara neparastu.

Treniņu bāzē vienlaicīgi varēja atrasties tikai astoņi spēlētāji, kuriem palīdzēja treneri. "Mavericks" vēl neļauj saviem spēlētājiem spēlēt vienam pret otru. Viņi strādā individuāli ar diviem treneriem, kuriem ir uzvilkti cimdi un sejas maskas. Šādā režīmā darbs turpināsies līdz brīdim, kad komanda pārcelsies uz Orlando.

Vienīgā novirze no protokoliem bijusi tikai tad, kad Porziņģis un Tims Hārdevejs izdarīja metienus pa vienu grozu.

"Nekad agrāk NBA kaut ko tādu nav piedzīvojusi. Daži cilvēki uz to var skatīties ar satraukumu, bet es uz to skatos ar aizrautību," par pašreizējo situāciju teica Kārlails, kuru citē portāls "dallasnews.com".

Jau vēstīts, ka Denveras "Nuggets" un Bruklinas "Nets" bija spiestas uz laiku slēgt savas treniņu bāzes, jo vairākiem spēlētājiem tika fiksēta saslimšana ar Covid-19.

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!