Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" komanda sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā pret Memfisas "Grizzlies" atsevišķos brīžos teicami nospēlējusi aizsardzībā, kas ļāvis pēcāk tikt pie labāk iespējām uzbrukumā un veikt izrāvienus, izteicās šīs vienības basketbolists Kristaps Porziņģis.

Porziņģa pārstāvētā "Knicks" sestdien izcīnīja savu pirmo uzvaru šīs sezonas NBA čempionātā, savā laukumā ar 111:104 pārspējot "Grizzlies". Latviešu basketbolists šajā duelī izcēlās ar 21 punktu un piecām atlēkušajām bumbām.

"Mums šajā spēlē bija vairāki labi nogriežņi, kur spēlējām teicamu basketbolu un līdzjutēji mūs pamatīgi atbalstīja. Tomēr bija arī kritumi, kur spēlējām tā, kā negribam to darīt - bijām pārāk statiski, nepiespēlējām viens otram bumbu," pēc dueļa norādīja Porziņģis. "Vēlamies demonstrēt labu sniegumu, un līdzjutēji mums sniedz enerģiju. Kad veiksmīgi spēlējam aizsardzībā, arī viss pārējais mums uzlabojas un varam spēlēt ātrāk."

"Brīdī, kad mums šajā mačā padevās labs izrāviens, mēs "ieslēdzām" pretiniekus savā aizsardzībā un uzbrukumā tikām pie labām iespējām. Tieši uzbrukumā esam ļoti talantīga komanda. Tas bija brīdis, kad demonstrējām labu sniegumu - tas viss sākas no aizsardzības," izteicās Porziņģis.

Sestdien "Knicks" savā laukumā aizvadīja pirmo spēli šajā sezonā. Porziņģis dalījās arī pārdomās par to, kā viņš šo maču salīdzina ar spēli pirms gada, kad latvietis debitēja slavenajā "Madison Square Garden" arēnā.

"Šoreiz nebiju tik ļoti satraucies. Tomēr tik un tā biju uzvilcies, bet zināju, kā sevi nomierināt. Pirms gada mans pirmais metiens neaizsniedzās pat līdz stīpai. Arī pirms mača pret "Grizzlies" biju nemierīgs, taču zināju, ka man jāatslābinās, un viss beidzās labi," pauda Porziņģis.

Porziņģis atklāja, ka sākuma satraukumu pārvarējis, domās ar sevi sarunājoties un vienkārši cenšoties atslābināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!