Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" ar latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi pārāk zemu novērtēja Indiānas "Pacers" vienību, pret kuru piektdien piedzīvoja neveiksmi, pēc mača secināja Porziņģis.

Jau ziņots, ka "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 117:127 (28:36, 32:39, 30:26, 27:26) atzina "Pacers" pārākumu.

"Viņi sāka spēlēt jau no paša sākumā," pēcspēles preses konferencē teica Porziņģis. "Ir grūti apstādināt tādu komandu, līdz ko viņi sāk ieskrieties. Protams, arī mēs varējām spēlēt agresīvāk. Pirmais puslaiks nodarīja daudz ļaunuma visa mača iznākumā."

Pirmajā puslaikā laukuma saimnieki ļāva pretiniekiem gūt 75 punktus, taču paši guva vien 60 punktus, dodoties puslaika pārtraukumā ar 15 punktu deficītu. Porziņģis atzina, ka trešajā un ceturtajā ceturtdaļā Vašingtonas komanda ne tikai mainīja taktiku, bet arī spēlēja agresīvāk.

"Zinājām, ka otrajā puslaikā vajadzēja kļūt aktīvākiem," skaidroja Porziņģis. "Mēs novērtējām pretiniekus pārāk zemu un izgājām laukumā pārāk pārliecināti par sevi. Savukārt otrajā puslaikā mēs parādījām labāku spēli, taču tāpat bija grūti atgūt zaudēto."

Nākamo maču Vašingtonas komanda aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies ar Bostonas "Celtics", bet pēc tam sekos divi mači pret Filadelfijas "76ers".

"Svarīgākais būs atgūties pēc mačiem, vajadzēs parūpēties par saviem ķermeņiem," norādīja basketbolists. "Tie būs grūti mači pret labām komandām, taču mums jāspēj tām stāties pretī un izcīnīt uzvaras. Mūsu domāšana ir tāda, ka varam uzvarēt jebkuru spēli. Sarežģīts spēļu kalendārs, taču tāpēc esam šeit."

Ar trim panākumiem piecos mačos "Wizards" atrodas sestajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!