Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pirmdien, 12. decembrī, Kristaps Porziņģis guva 20 punktus, tomēr muguras problēmu dēļ nepalīdzēja Vašingtonas "Wizards" pēdējā ceturtdaļā.

Spēlējot bez Porziņģa, "Wizards" nespēja atspēlēties un ar 100:112 (25:29, 33:30, 28:32, 17:18) savās mājās piekāpās Bruklinas "Nets". "Wizards" tas bija jau septītais zaudējums pēc kārtas un desmitais pēdējās 11 spēlēs, bet pēdējās 14 spēlēs "Wizards" guvusi tikai trīs uzvaras. Tagad ASV galvaspilsētas komandu sagaida sešu spēļu izbraukuma spēļu sērija pret Rietumu konferences vienībām, kas vēl vairāk var sarežģīt komandas situāciju Austrumu konferences kopvērtējumā. Vēl vairāk situāciju sarežģī fakts, ka "Wizards" tikai divas no tuvākajām 12 spēlēm būs savā laukumā.

Porziņģis pirmdienas spēlē laukumā bija vien 24:05 minūtes, kuru laikā vēl izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra divas piespēles un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Liepājnieks realizēja septiņus no desmit divpunktu un visus sešus soda metienus, bet garām aizmeta vienīgo tālmetienu. Liepājnieks izpelnījās arī tehnisko piezīmi, pirmajā ceturtdaļā pēc diviem gūtajiem punktiem sasitot plaukstas, veroties tiesneša virzienā.

Latvijas basketbolists pirmajā puslaikā, kad nebija laukumā, brauca uz trenažiera pie rezervistu soliņa, bet viņa mugurai bija piestiprināts speciāls medicīnisks spilventiņš. Trīs ar pusi minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Porziņģis atstāja laukumu un mačā vairs neiesaistījās. Pagaidām nav zināms, vai Porziņģis palīdzēs "Wizards" tuvākajos mačos.

"Wizards" praktiski visu maču bija iedzinējos, tikai uz īsi brīdi esot vadībā spēles sākumā un otrajā ceturtdaļā. Trešajā ceturtdaļā "Nets" pārsvars sasniedza 17 punktus, bet mača izskaņā "Wizards" tā arī nespēja saasināt cīņu par uzvaru.

Pilnvērtīgi neaizvadot maču Porziņģim, "Wizards" rindās labākais bija Vils Bārtons, kurš guva 22 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, bet vēl 20 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Kailam Kuzmam.

"Nets" šī bija astotā uzvara pēdējās deviņās spēlēs. Galvenais Bruklinas komandas panākuma veicinātājs bija Kevins Durants, kurš guva 30 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, bet Kairijs Īrvings guva 24 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Citā mačā Dalasas "Mavericks", spēlējot bez Dāvja Bertāna, ar 121:114 (23:28, 43:24, 31:38, 24:24) pieveica Oklahomas "Thunder".

Uzvarētājiem Luka Dončičs guva 38 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet pa 20 punktiem guva Tims Hārdevejs un Spensers Dinvidijs, kuram arī desmit rezultatīvas piespēles. "Thunder" no zaudējuma neglāba arī Šeja Žilžesa0Aleksandra 43 gūtie punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!