Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai arī Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis šo sezonu iesācis pietiekami veiksmīgi, viņš uzskata, ka jāatrod veids, kā palīdzēt Vašingtonas "Wizards" ilggadējam līderim Bredlijam Bīlam, jo tikai ar viņu komanda varēs regulāri izcīnīt uzvaras, latvietis teica pēcspēles preses konferencē.

Jau vēstīts, ka Porziņģa 32 gūtiem punkti pret Filadelfijas "76ers" neglāba "Wizards" no trešā zaudējuma pēc kārtas neglāba Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē.

"Spēlēju brīvi un sev ērtu basketbolu. Es mēģinu neko nesasteigt, cenšos citiem spēlētājiem spēli atvieglot. Tad arī atrodas iespējas. Mēs turpināsim strādāt, lai saprastu, kā atvieglot dzīvo Bredlijam Bīlam. Ja gribam būt komanda, kas uzvar, mums vajag, lai viņš spēlē savu labāko basketbolu."

Šosezon vidēji septiņās spēlēs Porziņģis guvis 19,7 punktus un izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas. Viņam šis bija rezultatīvākais mačs sezonā. Savukārt Bīls vidēji mačā gūst 20,8 punktus un izdara 6,2 rezultatīvas piespēles.

"Šī ir gara sezona. Viss ir mūsu rokās, ar katru spēli kaut ko saprotam. Tas NBA ir ļoti labi, jo vienmēr ir vēl viena iespēja. Vakar teicu to pašu. Šodien bija vēl viena iespēja, un pēc tam būs vēl viena. Mēs izdomāsim, ka situāciju padarīt labāku," teica Porziņģis.

"Wizards" ar trīs uzvarām septiņās spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ierindojas desmitajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!