Foto: LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis 19 mēnešus nav spēlējis profesionālā līmenī, tāpēc viņa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" plāno viņu gaidāmajā sezonā pietaupīt un ļaut latvietim izlaist spēles, noskaidrojis izdevuma "The Athletic" žurnālists Tims Keito.

Paredzams, ka Porziņģis nākamajā sezonā varētu izlaist no 15 līdz 20 spēlēm, lai viņam nebūtu pārāk lielas slodzes. Tas ļautu izvairīties no savainojumiem.

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails atzina, ka Porziņģis, visticamāk, nespēlēs tajās reizēs, kad jāaizvada divas spēles divās dienās. "Taču es neesmu pilnībā pārliecināts. Es nezinu, kā viņš tajā brīdī jutīsies," portālā "amicohoops.net" citēts Kārlails. "Viņš pats varētu uzsvērt, ka grib spēlēt, bet es domāju, ka "Mavericks" un jebkura cita komanda šādam gadījumam pieietu ar piesardzību."

Pirms sezonas mediju dienā Porziņģis stāstīja, ka viņš jūtas ļoti labi un ir pilnībā gatavs atgriezties laukumā. Viņš rehabilitācijas periodā strādāja pie tā, lai viņa ķermenis būtu pilnībā gatavs aizvadīt 82 spēles augstā līmenī.

Porziņģis gaidāmajā sezonā debitēs "Mavericks" sastāvā, kurā nonāca aizvadītā gada februārī pēc maiņas no Ņujorkas "Knicks". 23.oktobrī Porziņģa pārstāvētā Dalasas komanda savā laukumā uzņems Vašingtonas "Wizards" ar Dāvi Bertānu sastāvā.

Porziņģis savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus, izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu un bloķējis divus metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!