Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" spēlētājs Kristaps Porziņģis saņēmis naudas sodu no līgas vadības par neatļautu naktskluba apmeklējumu, ziņo mediji ESPN un "The Athletic".

Kristaps Porziņģis izpelnījies 50 tūkstošu ASV dolāru sodu, jo pārkāpis noteikumus, kas liedz spēlētājiem apmeklēt bārus, naktsklubus vai jebkādas citas līdzīgas iestādes, neskatoties uz to, vai viņi bijuši vakcinēti.

Basketbolists svētdien, dienu pēc pirmās "play-off" spēles pret Losandželosas "Clippers" komandu, apmeklējis naktsklubu, vēstī medijs "The Athletic". Savukārt medija ESPN avoti apliecinājuši, ka liepājnieks uz īsu brīdi apmeklējis kādu Losandželosas striptīza klubu.

Spēlētājs pārkāpuma dēļ gan nebūs spiests izlaist spēles. Porziņģis arīdzan pilnībā ticis vakcinēts pret Covid-19, zināms medijam ESPN.

"Medicīnas ekspertu konsultācija un visi fakti ļāvuši saprast, ka viņa apmeklējums neizveidoja Covid-19 izplatības riskus, tāpēc karantīna nav nepieciešama," vēlāk paziņoja līga.

Līgas vadība uzsvēra, ka situācija nav pielīdzināma nesenam skandālam ap "Lakers" komandas zvaigzni Lebronu Džeimsu, kurš piedalījās sev piederoša tekilas uzņēmuma pasākumā. Līga šādus gadījumus izskata atsevišķi, lai noteiktu piespriežamos sodus.

Savukārt "Mavericks" komandas treneris Riks Kārlails žurnālistiem atbildēja, ka situācija izrunāta vienības iekšpusē, bet klubs pieņem piespriesto sodu.

"Mavericks" komanda otrdien (trešdien pulksten 5.30 pēc Latvijas laika) aizvada otro izslēgšanas spēļu maču pret "Clippers" vienību. Sērijā vadībā ar 1-0 ir Dalasas basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!