Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis no Vašingtonas "Wizards" komandas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "All-Star" spēles fanu balsojumā Austrumu konferencē ieņēma 13. vietu, liecina līgas publiskotie dati.

Ceturtdien noslēdzās balsojums par NBA Visu zvaigžņu spēles starta pieciniekiem. Mačs 19. februārī notiks Soltleiksitijā.

Nu NBA publicējusi oficiālos balsojuma rezultātus. Porziņģis no līdzjutējiem kopumā saņēma 296 518 balsu, kas Austrumu konferencē bija 13. augstākais rezultāts. No "Wizards" komandas vairāk saņēma cits starta pieciniekā neiekļuvušais basketbolists Kails Kuzma - 597 167 balsis, kas bija septītais rādītājs. Labākajiem pieciem spēlētājiem fani atdeva vairāk nekā miljonu balsu. Tajā ar 6 761 032 balsīm triumfēja Milvoki "Bucks" līderis Jannis Adetokunbo, kurš "All-Star" spēlē būs komandas kapteinis.

Savukārt NBA spēlētāju balsojumā Porziņģis savā konferencē bija 15. vietā - par viņu tika atdots 11 balsu. No Vašingtonas komandas tas bija labākais rādītājs.

Kopējā vērtējumā Porziņģis bija 13. pozīcijā.

Vēl gan pastāv iespēja, ka Porziņģis varētu tikt izraudzīts starp "All-Star" spēles rezervistiem. Tie tiks paziņoti 2. februārī.

Latvietis pašlaik ārstē nelielu potītes savainojumu, bet drīzumā viņš varētu atgriezties laukumā. Porziņģis šosezon vidēji spēlē guvis 22,1 punktu un izcīnījis 8,8 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!