Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Dalasas "Mavericks" pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pret Klīvlendas "Cavaliers" guva potītes savainojumu.

"Mavericks" basketbolisti ar rezultātu 96:114 savā laukumā piekāpās Klīvlendas "Cavaliers".

Porziņģis trešās ceturtdaļas beigu daļā savainoja potīti, uzkāpjot uz komandas biedra Maksi Klebera kājas, un atlikušajā spēles laikā viņš laukumā vairs neizgāja. Līdz tam brīdim Porziņģis laukumā bija pavadījis 27 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus, realizējot četrus divpunktu metienus (4/8), vienu soda metienu (1/2), bet garām aizmeta visus četrus tālmetienus (0/4). Viņš izcīnīja arī piecas atlēkušās bumbas, bloķēja četrus metienus, izdarīja vienu piespēli un maču pabeidza ar +/- rādītāju -10.

"Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Luka Dončičs, kurš izcīnīja arī 10 atlēkušās bumbas un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles, bet Dorians Finijs-Smits izcēlās ar 14 punktiem. 13 punktus pievienoja arī Maksi Klebers.

"Cavaliers" rindās 28 punkti un 14 atlēkušās bumbas Džereta Alena kontā, bet 24 punktus un astoņas atlēkušās bumbas iekrāja Lauri Markanens.

"Cavaliers" basketbolisti jau pirmajā puslaikā izcēlās ar augstu metienu realizāciju, kas palīdzēja pirmajā puslaikā panākt 11 punktu pārsvaru (50:39), bet trešajā ceturtdaļā Klīvlendas komandas pārsvars pieauga līdz 80:58. Mainīt spēles gaitu "Mavericks" bez Porziņģa nespēja.

Neveiksmi piedzīvoja arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", kas izbraukumā ar 99:116 piekāpās Sanantonio "Spurs".

Bertāns šajā mačā laukumā devās no rezervistu soliņa, nospēlējot 11 minūtes. Viņš aizmeta garām visus metienus no spēles – vienīgo divpunktu metienu (0/1) un trīs tālmetienus (0/3). Latvietis izcēlās ar vienu atlēkušo bumbu, vienu piezīmi un +/- rādītāju -1.

18 punktus "Wizards" komandai guva Bredlijs Bīls, 17 punkti Kenteiviusa Kaldvela-Poupa kontā, bet 16 punktus guva Spensers Dinvidijs. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Deriks Vaits, bet Dežonte Marejs iekrāja 22 punktus, 10 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles.

Līdz trešās ceturtdaļas beigām abas komandas spēkojās punkts punktā, bet tad "Spurs" pie rezultāta 75:75 veica deviņu punktu izrāvienu. Pēc tam mājinieki turpināja spēlēt drošāk, un "Wizards" basketbolisti piedzīvoja zaudējumu.

NBA Rietumu konferencē "Mavericks" 10 uzvarām 19 spēlēs ierindojas piektajā vietā, savukārt Austrumu konferencē "Wizards" ar 13 uzvarām 22 spēlēs ierindojas ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!