Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" komandas Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien muguras lejasdaļas sāpju dēļ nepiedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, bet citā spēlē Sanantonio "Spurs" komandas rezervē palika Dāvis Bertāns.

Ņujorkas "Knicks" komanda mājās ar 100:91 (29:24, 25:16, 26:24, 20:27) uzvarēja Čikāgas "Bulls" vienību, savukārt Sanantonio "Spurs" komanda savās mājās grūtā cīņā pagarinājumā ar 95:89 (14:16, 19:19, 27:16, 24:33, 11:5) uzvarēja Memfisas "Grizzlies" komandu.

Par Porziņģa palikšanu ārpus spēles pieteikuma tika paziņots neilgi pirms cīņas, taču klubs neatklāja, cik nopietnas ir Porziņģa veselības problēmas, kā arī vai liepājnieks dosies laukumā sezonas atlikušajos četros mačos.

Porziņģis izlaida 12 spēli šajā sezonā, jo tās vidū viņam bija problēmas ar Ahilleja cīpslu, pēc tam februāra beigās viņš divos mačos nepiedalījās potītes traumas dēļ, bet martā vēl vienā cīņā viņš palika malā augšstilba sasituma dēļ.

"Knicks" komandai otrdienas spēlē nācās iztikt arī bez pamata saspēles vadītāja Derika Rouza, kuram ceļgala traumas dēļ sezona jau ir noslēgusies, kā arī bez ilgstoši traumēta Lensa Tomasa, toties pēc divu maču izlaišanas sastāvā atgriezās komandas līderis Karmelo Entonijs.

Ņujorkas komanda, kura jau ir zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas spēlēs, izcīnīja trešo uzvaru pēdējos piecos mačos, taču kopš pērnā gada decembra nogales tā nav spējusi uzvarēt divās cīņās pēc kārtas. Tikmēr "Bulls", kas turpina cīņu par iekļūšanu "play-off", cieta pirmo neveiksmi pēdējās piecās spēlēs.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Entonijs, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, kamēr Kortnijs Lī pievienoja 14, bet Moriss Ndurs, kurš pirmo reizi NBA karjerā laukumā devās sākumsastāvā, tika pie "double-double", jo sameta 13 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, šajā mačā nospēlējot gandrīz 33 minūtes. Visos minētajos rādītājos senegāliešu basketbolists, kuram šī ir NBA debijas sezonas, sasniedza personīgos rekordus.

Savukārt "Bulls" rindās Džimijs Batlers guva 26, bet Nikola Mirotičs 21 punktu, izcīnot arī desmit atlēkušās bumbas. No spēles Čikāgas vienība trāpīja tikai 38,1% metienu, kā arī pieļāva 15 kļūdas.

Abas komandas tikās trešo reizi sezonā un "Knicks" izcīnīja trešo uzvaru.

Mājinieki spēles grožus pārņēma otrajā ceturtdaļā, pēc puslaika esot vadībā ar 54:40. Spēles trešajā ceturtdaļā "Knicks" pārsvars sasniedza ar 69:49, un lai arī mača beigās "Bulls" starpību spēja ievērojami samazināt, apdraudēt laukuma saimnieku uzvaru viņi nespēja.

Ņujorkieši kopš gadu mijas 46 spēlēs ir izcīnījuši vien 14 uzvaras, līdz ar to NBA vērtīgākais klubs izslēgšanas spēlēs netiek jau ceturto sezonu pēc kārtas.

"Knicks" ar 30 uzvarām 78 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem 12.vietu. Tikmēr "Bulls" ar 38 panākumiem 78 spēlēs ir konferences septītajā vietā, taču devītajā pozīcijā esošā Maiami "Heat" atpaliek tikai par vienu uzvaru, bez tam konkurentiem ir viena spēle rezervē.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs ceturtdien mājās pret Vašingtonas "Wizards", dienu vēlāk pēdējā šīs sezonas izbraukuma spēlē tiksies ar Memfisas "Grizzlies", bet sezonu ņujorkieši noslēgs vēl ar diviem mačiem mājās attiecīgi svētdien un aiznākamajā trešdienā, uzņemot Toronto "Raptors" un Fildalfijas "76ers" komandas.

Citā spēlē Bertāns, kurš iepriekšējā "Spurs" mačā svētdien laukumā devās sākumsastāvā un nospēlēja 34 minūtes, kas viņam bija jauns personīgais rekords pasaules labākajā basketbola līgā, šoreiz laukumā tā arī nedevās, paliekot rezervē.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču sastāvā atgriezās Lamarkuss Oldridžs, kā arī spēlēja Emanuels Džinobili, Deivids Lī un Patijs Milzs, kuriem svētdien tika dota atpūta.

Tieši Oldridžs kļuva par vienu no mača varoņiem, sekundi pirms pamatlaika beigām panākot izlīdzinājumu 84:84, pēc tam ļaujot "Spurs" komandai izcīnīt uzvaru pagarinājumā.

Jau ierasts, ka rezultatīvākais Sanantonio komandas rindās bija Kavai Lenards, kurš guva 32 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kamēr Oldridžs pievienoja 15, Po Gasols 12, bet Tonijs Pārkers un Milzs par desmit punktiem.

"Grizzlies" komandā Maiks Konlijs guva 19, bet Zeks Rendolfs izcēlās ar 18 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām, kamēr Marks Gasols pievienoja 11 punktus.

"Spurs" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un astoto pēdējos deviņos mačos.

Pēc mazrezultatīvā pirmā puslaika, kurā divu punktu pārsvaru 35:33 ieguva viesi, Sanantonio komanda pirms pēdējās ceturtdaļas bija vadībā ar 60:51. Tomēr pēc tam iniciatīva pārgāja "Grizzlies" pusē, lai gan vēl sešas ar pusi minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas noslēguma "Spurs" bija vadībā ar 76:65. Pusotru minūti pirms sirēnas Marks Gasols vadībā ar 81:80 izvirzīja jau Memfisas komandu, taču nervozā galotnē pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots.

Savukārt pagarinājumā izšķirošais brīdis bija, kad pusminūtes laikā Po Gasols un Milzs iemeta divus tālmetienus, ļaujot "Spurs" izvirzīties vadībā ar 92:86, atlikušajā pusotrā minūtē pārsvaru nosargājot.

Sanantonio vienība ar 60 uzvarām 77 spēlēs līgas un Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem otro vietu, par trīs uzvaru tiesu atpaliekot no Goldensteitas "Warriors".

Tikmēr "Grizzlies" ar 42 uzvarām 78 spēlēs ir Rietumu konferences septītajā pozīcijā, un arī jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs.

Līdz regulārās sezonas beigām "Spurs" komandai atlicis aizvadīt piecas spēles, nākamajā no tām jau trešdien uzņemot Losandželosas "Lakers" komandu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!