Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis nepiedalīsies svētdien paredzētajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, ziņo viņa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" komandas preses dienests.

"Mavericks" svētdien plkst. 21.30 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems Sakramento "Kings" komandu.

Šī ir viena no divām reizēm līdz Jaunajam gadam, kad Dalasas komanda spēli aizvada pirms pusnakts pēc Latvijas laika. Nākamā šāda spēle norisināsies 21. novembrī pret Losandželosas "Clippers" basketbolistiem.

Jau ziņots, ka Porziņģis muguras lejasdaļas sāpju dēļ otrdienas cīņu noslēdza priekšlaicīgi un nedevās laukumā arī iepriekšējos divos mačos. Vēl svētdien viņa spēlēšana mačā pret "Kings" bija zem jautājuma zīmes, bet apmēram divarpus stundas pirms spēles tika paziņots, ka liepājnieks nespēlēs.

"Mavericks" ar trim uzvarām piecās spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu grupā, taču šāda pati bilance ir vēl četriem klubiem, tajā skaitā arī piektajā pozīcijā esošajai "Kings".

Porziņģis piedalījies trīs no piecām cīņām, vidēji mačā 26 minūtēs gūstot 12,7 punktus, izcīnot 6,0 atlēkušās bumbas un bloķējot 2,0 metienus.

Latvijas izlases basketbolists iepriekšējās divās sezonās dažādu iemeslu dēļ izlaidis vairākas spēles. Pirmajā gadā pēc krustenisko saišu savainojuma Porziņģis piedalījās 57 no 75 mačiem, bet 2020./2021. gada sezonā gāja laukumā 43 no 72 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!