Foto: F64
Panākumu Eiropas kausa otrā posma spēlē trešdien guva latviešu basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Spānijas vienība "Sevilla", kurai gan zuda cerības uz izslēgšanas turnīra sasniegšanu.

Aizvadītajā mačā "Sevilla" vienība ar 84:72 (17:18, 21:19, 18:20, 28:15) izbraukumā pieveica Beļģijas vienību Ostendes "Telenet". Tomēr tā kā pirmajā aplī "Telenet" guva ļoti pārliecinošu panākumu, lai saglabātu cerības uz nākamo kārtu, "Sevilla" šoreiz bija nepieciešams uzvarēt ar vismaz 32 punktu pārsvaru.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā iemeta deviņus punktus, realizējot četrus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, taču vienīgais tālmetiena mēģinājums bija nesekmīgs.

Tāpat Porziņģa rēķinā bija piecas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie septiņiem efektivitātes punktiem.

Vēl vienā L apakšgrupas mačā zaudējumu cieta arī Lietuvas vienība Viļņas "Lietovos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Buškevics, ar 93:104 (25:25, 18:24, 15:31, 35:24) izbraukumā piekāpjoties Polijas komandai Zgoželecas "PGE Turow".

Uzvarētājiem lielisku sniegumu nodemonstrēja centrs Demjans Kuligs, kurš guva 27 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus.

L apakšgrupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām līdere ar četrām uzvarām ir "PGE Turow" komanda, bet visas pārējās vienības guvušas pa divām uzvarām. Tomēr "Sevilla" cerības uz nākamo kārtu jau zaudējusi, jo tai savstarpējās spēlēs ir sliktāka gūto un zaudēto punktu attiecība gan pret "Lietuvos rytas", gan pret "Telenet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!