Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Ņujorkas "Knicks" pēdējā laikā zaudējumi krājas daudz raitāk nekā uzvaras, bet latviešu spēlētājs Kristaps Porziņģis cenšas mācīties no neveiksmēm, lai pēc tam no tām izvairītos.

Ņujorkas "Knicks" pirmdien NBA cīņā ar 95:122 (28:26, 15:31, 25:29, 27:36) pārliecinoši zaudēja Atlantijas okeāna divīzijas līderei Toronto "Raptors", Porziņģim gūstot 17 punktus. Ņujorkas komanda aizvadītajās desmit spēlēs piedzīvojusi astoņus zaudējumus.

"Katrai komandai, kas uzvarējusi NBA čempionātā, ir bijuši grūti posmi. Šo neveiksmju periodu uztveru kā pieredzes iegūšanu, tas mums kā komandai palīdz augt un attīstīties. Protams, ka tas nav pozitīvs moments mūsu sezonā, bet katram ir jāiziet cauri grūtībām, lai kļūtu par čempiona titula cienīgu komandu," pēc spēles Ziemeļamerikas žurnālistiem teica Porziņģis.

"Es cenšos pārāk daudz nedomāt par katru neveiksmīgo spēli, bet man tas dod papildus motivāciju nospēlēt labāk, jo nevēlos izjust tās sajūtas, kādas ir pēc zaudējumiem," turpināja latvietis.

Lai arī sezonas sākums "Knicks" basketbolistiem bija pietiekami veiksmīgs, tomēr saturīgo sniegumu sezonas gaitā saglabāt neizdevās, taču klubs cenšas risināt problēmas.

"Pēc veiksmīgā sezonas sākuma ir ļoti nomācoši, ka neizdodas izcīnīt uzvaras. Nevienam komandā tagad nav viegli. Mēs darām, ko varam, bet uzvaras nekrājas. Mēs turpināsim attīstīties, lai kļūtu labāki," uzsvēra Porziņģis.

"Knicks" ar 24 panākumiem 58 spēlēs joprojām ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!