Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Šarlotas "Hornets" interesē iespēja savai komandai piesaistīt Latvijas izlases basketbolistu Kristapu Porziņģi, ziņo portāla "nbaanalysis.net" žurnālists Evans Masijs.

Kristaps Porziņģis aizvadītajā sezonā pirmo reizi karjerā piedalījās sevis pārstāvētās komandas pēdējā spēlē, ko iepriekš viņam bija lieguši dažādi savainojumi. Liepājnieks un Dalasas "Mavericks" komanda Rietumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas septītajā mačā piekāpās Losandželosas "Clippers" vienībai.

Porziņģi ar Dalasas komandu vieno līgumsaistības uz vēl trim sezonām, kuru laikā basketbolists nopelnītu vairāk nekā 101 miljonu ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas. Pirms 2023./2024. gada sezonas Porziņģim gan ir tiesības kļūt par brīvo aģentu.

Tiesa, jau kopš preses konferences pēc "Mavericks" un "Clippers" vienību pēdējās spēles Dalasas kluba pārstāvji saņēmuši vairākus jautājumus par Porziņģa nākotni komandā. Medijs MVP martā jau ieskicēja situāciju, kuras dēļ basketbolists esošā līguma beigas diez vai sagaidīs Dalasas klubā, kā arī izpētīja trūkumus viņa sadarbībai laukumā ar komandas līderi Luku Dončiču.

Šarlotas "Hornets" komanda ir ļoti ieinteresēta iespējā papildināt komandu ar Porziņģi, žurnālistam Evanam Masijam atklājis kāds avots. Klubs vēlas pievienot kādu garo spēlētāju tās aizsargiem Lamelo Bolam un Terijam Rouzīram. Porziņģis komandai varētu pievienot papildu sparu uzbrukumā, raksta Masijs.

Šarlotas klubs aizvadīto sezonu noslēdza 10. vietā Austrumu konferencē, bet "play-in" spēlēs nespēja kvalificēties kādai no pēdējām divām vietām "play-off". Tās rindās spilgtu debijas sezonu aizvadīja 19 gadus vecais saspēles vadītājs Lamelo Bols (15,7 punkti un 6,1 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē), bet vērā ņemamas lomas spēlē arī pieredzējušie Terijs Rouzīrs (20,4 punkti) un Gordons Heivords (19,6 punkti).

Savukārt tās centra pozīcijas spēlētājiem Koudijam Zelleram un Bismakam Bijombo pēc 2020./2021. gada sezonas beigušās līgumsaistības ar "Hornets".

"Hornets" komanda šovasar var reālistiski cerēt uz vairāk nekā 22 miljonu ASV dolāru plašu vietu zem algu griestiem. Lielāko daļu vienības sastāva sastāda gados jauni basketbolisti, kuri parakstījuši pirmgadnieku līgumus. Tas ļautu Šarlotas klubam veikt maiņas darījumu, kurā tas pretī dod spēlētājus ar ievērojami mazākām algām nekā Porziņģim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!