Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" aizmainīts uz Dalasas "Mavericks", ceturtdien paziņoja abas vienības.

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis "Knicks" pārstāvēja no 2015./2016.gada sezonas.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.

Porziņģis jau teju gadu nav spēlējis ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ.

Šī maiņas darījuma ietvaros uz Dalasu dosies arī Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr "Knicks" pretī saņems Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Kā ierasts šajā sezonas nogrieznī, izskatījām vairākas opcijas un potenciālos darījumus. Ņemot vērā neskaidrības ap Kristapa brīvā aģenta statusu un viņa vēlmi tikt aizmainītam, veicām darījumu, kas, mūsuprāt, uzlabos komandu. Sakām paldies Kristapam, Timam, Kortnijam un Trejam par viņu ieguldījumu un vēlam viņiem visu to labāko," "Knicks" citē komandas ģenerālmenedžera Skota Perija teikto.

"Mavericks" ar 23 panākumiem 50 cīņās ir 12.pozīcijā Rietumu konferencē, kamēr "Knicks" šobrīd piedzīvojusi jau 11 zaudējumus pēc kārtas un ar 10 uzvarām 50 spēlēs kļuvusi par NBA vājāko komandu.

Kā ceturtdien ziņoja laikraksts "The Athletic", Porziņģis šovasar ar "Mavericks" esot gatavs parakstīt kvalifikācijas līgumu, bet 2020.gadā viņš kļūs jau par neierobežoti brīvo aģentu.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Porziņģis ceturtdien, tiekoties ar kluba vadību, pauda bažas par "Knicks" uzņemto virzienu, turklāt radījis iespaidu, ka vēlas tikt aizmainīts.

"Knicks" šobrīd piedzīvojusi jau 11 zaudējumus pēc kārtas un ar 10 uzvarām 50 spēlēs kļuvusi par NBA vājāko komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!