Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, aizvadot otro spēli divās dienās, juties pat labāk nekā mačā dienu iepriekš, viņa teikto citēja Dalasas "Mavericks" komandas mājaslapā.

Jau vēstīts, ka Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 24 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un pieciem bloķētiem metieniem, palīdzot "Mavericks" ar 120:96 pārspēt Šarlotas "Hornets".

Aizvadītajās sezonās Porziņģis bieži tika pietaupīts, kad bija jāaizvada divas spēles divās dienās, un arī šajā sezonā viņam bijušas veselības problēmas, tomēr galvenais treneris Džeisons Kids Lukas Dončiča prombūtnes laikā sūtīja Porziņģi spēlēt gan pret Oklahomasitijas "Thunder", gan pret "Hornets". Aizvadītajā spēlē latvietis lielāko daļu savas statistikas savāca pirmajā puslaikā, bet otrajā daļā nospēlēja tikai astoņas minūtes.

"Neparasti ir tas, ka otrajā spēlē divu dienu laikā es jutos gandrīz vai labāk labāk pirmajā. Pirmajā spēlē vajadzēja laiku, lai iejustos. Bet es jutos labi. Skaidrs, ka dažas spēles ir vairāk paņem fizisko spēku nekā citas."

Porziņģis aizvadītajā mačā bloķēja piecus metienus, bet visā spēlē "Mavericks" spēlētāji iekrāja astoņus blokus.

"Viņš aizsardzībā bija lielisks jau no spēles sākuma, aizsargājot savu grozu. Uzbrukumā viņš ļāva, lai spēle nāk pie viņa. Viņš bija lielisks," pauda Kids.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!