Foto: Reuters/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" latviešu talants Kristaps Porziņģis otro reizi pēc kārtas un ceturto reizi karjerā izvirzīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās nedēļas labākā spēlētāja balvai.

Par labāko Austrumu konferencē nosaukts pašreizējās čempiones Klīvlendas "Cavaliers" basketbolists Kevins Lavs, bet Rietumus šis gods ticis finālistes Goldensteitas "Warriors" basketbolistam Kevinam Durantam.

Porziņģis aizvadītajā nedēļā trīs spēlēs vidēji mačā guva 24,0 punktus, savāca 7,7 bumbas zem groziem un bloķēja 2,0 metienus, palīdzot "Knicks" komandai tikt pie divām uzvarām.

Otrdien Porziņģis guva 31 punktu un savāca deviņas bumbas zem groziem, palīdzot "Knicks" ar 107:103 pārspēt Portlendas "Trail Blazers". Nākamajā mačā liepājnieks iemeta 16 punktus, savāca astoņas atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus, bet "Knicks" ar 113:111 pagarinājumā pārspēja Šarlotes "Hornets". Dienu vēlāk Porziņģim 25 punkti, sešas bumbas zem groziem un divi bloki, taču tika piedzīvots zaudējums 102:107 tai pašai "Hornets" vienībai.

Tāpat uz labākā basketbolista balvu izvadītajā nedēļā bija izvirzīts Porziņģa komandas biedrs Karmelo Entonijs.

Porziņģis labākā spēlētāja balvai tika izvirzīts arī iepriekšējā nedēļā. Tajā nedēļā latvietis četrās spēlēs vidēji mačā guva 23,5 punktus un savāca 9,0 atlēkušās bumbas, bet "Knicks" izcīnīja trīs uzvaras četrās spēlēs.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis labākā spēlētāja balvai tika izvirzīts novembra otrajā pusē un janvāra vidū, tādējādi kļūstot par pirmo latvieti NBA, kurš šādu godu izpelnījies divas reizes. Iepriekš savas karjeras laikā 2008.gadā vienu reizi šādai balvai bija izvirzīts arī latvietis Andris Biedriņš, bet tobrīd viņš bija visas līgas līderis cīņā par atlēkušajām bumbām un "double-double" bija sasniedzis 14 mačos pēc kārtas.

Porziņģis šosezon 16 mačos vidēji iemetis 20,9 punktus un izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas.

"Knicks" ar astoņām uzvarām 16 mačos ieņem septīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Nākamo maču Ņujorkas vienība aizvadīs naktī uz otrdienu plkst.2.30 pēc Latvijas laika, kad savā laukumā uzņems Oklahomsitijas "Thunder".

Tikmēr Austrumos par labāko atzītais Lavs iepriekšējā nedēļā vidēji mačā guva 30,7 punktus, savāca 9,7 atlēkušās bumbas, atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,3 bumbas. Lavs realizēja 18 no 27 tālmetieniem, kā arī iemeta 21 soda metienu.

Nedēļu Lavs iesāka ar 34 punktiem pirmajā ceturtdaļā, kas ir otrs visu laiku labākais rādītājs līgā, bet pēc tam pievienoja vēl sešus punktus, palīdzot "Cavaliers" ar rezultātu 137:125 uzveikt Portlendas "Trail Blazers". Nākamajā mačā viņš iemeta 27 punktus, savāca desmit bumbas zem groziem, atdeva četras rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas, kamēr čempioni ar 128:90 pieveica Dalasas "Mavericks". Nedēļas noslēdzošajā spēlē Lavam 25 punkti un 11 bumbas zem groziem, kas kaldināja Klīvlendas komandas uzvaru 112:108 pār Filadelfijas "76ers".

Tikmēr Durants aizvadītajā nedēļā vidēji mačā guva 24,8 punktus, savāca 8,3 atlēkušās bumbas, atdeva 6,3 rezultatīvas piespēles un bloķēja 2,8 metienus. Durants realizēja pusi no 18 izpildītajiem tālmetieniem.

Trešdien Durants iemeta 28 punktus, savāca sešas bumbas zem groziem un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bet "Warriors" ar 149:106 pārspēja Losandželosas "Lakers". Turpinājumā Durants guva 29 punktus, atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, savāca sešas atlēkušās bumbas un bloķēja divus metienus, palīdzot Goldensteitas basketbolistiem ar 109:85 pārspēt "Lakers" otro reizi divu dienu laikā. Nākamajā mačā Durantam 28 punkti, desmit atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un seši bloķēti metieni, kas palīdzēja "Warriors" ar 115:102 pārspēt Minesotas "Timberwolves".

Bez Porziņga un Entonija labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti arī Lava komandas biedri Kairijs Īrvings un Lebrons Džeimss, Duranta kolēģis Stefans Karijs, Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets", Entonijs Deiviss no Ņūorleānas "Pelicans", Žoels Embīds no Filadelfijas "76ers", Ēriks Bledso no Fīniksas "Suns", Damjans Lilards no Portlendas "Trail Blazers", Demarkuss Kazinss no Sakramento "Kings" un Kails Laurijs no Toronto "Raptors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!