Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis bija izvirzīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) oktobra un novembra mēneša labākā spēlētāja balvai, taču to Austrumu konferencē ieguva Lebrons Džeimss, kamēr Rietumu konferencē par labāko atzina Džeimsu Hārdenu.

Porziņģis mēneša labākajai balvai bija izvirzīts otro reizi karjerā, jo arī pērn pretendēja uz oktobra un novembra labākā spēlētāja godu.

Sezonas sākums latviešu basketbolistam izdevās iespaidīgs, jo viņš pirmajās desmit sezonas spēlēs septiņas reizes guva vismaz 30 vai vairāk punktus spēlē, 6. novembra mačā pret Indiānas "Pacers" izceļoties ar 40 punktiem, labojot savu NBA rezultativitātes rekordu. Tiesa, pēc tam 30 punktu robeža tika pārsniegta vien reizi, pa vidu divas spēles izlaižot traumas dēļ.

Porziņģis novembra sākumā pirmo reizi karjerā tika atzīts par NBA nedēļas labāko spēlētāju, tāpat ilgu laiku esot līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs, šobrīd šajā sarakstā ieņemot piekto pozīciju ar vidēji 25,8 punktiem spēlē.

Par Austrumu konferences labāko mēneša spēlētāju atzīts Klīvlendas "Cavaliers" līderis Džeimss, kurš vidēji mačā guva 28,0 punktus, kas ir trešais labākais rādītājs līgā. "Cavaliers" izcīnīja 15 uzvaras 22 spēlēs, novembri noslēdzot ar desmit uzvaru sēriju. Tāpat viņam 8,1 izcīnīta atlēkusī bumba un 8,5 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē.

Džeimss no spēles realizējis 58,4% metienu, kas viņa karjerā ir otrs labākais rādītājs sezonas pirmajos 22 mačos. Viņš novembrī kļuva par septīto spēlētāju NBA vēsturē, kurš karjeras laikā guvis vismaz 29 000 punktus.

Hjūstonas "Rockets" līderis Hārdens atzīts par labāko Rietumu konferencē. Viņš vidēji spēlē guvis 31,5 punktus un izdarījis 9,8 rezultatīvas piespēles, abos rādītājos esot labākajam visā līgā.

Hārdens 21 spēlē realizēja 94 tālmetienus un iemeta 168 "sodiņus", arī šajā ziņā esot labākajam līgā, kamēr "Rockets" ar 17 uzvarām 21 mačā ir savas konferences līdere.

Uz mēneša labākā spēlētāja godu bez Džeimsa un Porziņģa Austrumu konferencē pretendēja arī Kairijs Ērvings no Bostonas "Celtics", Jannis Adetokunbo no Milvoki "Bucks", Viktors Oladipo no Indiānas "Pacers" un Demars Derozens no Toronto "Raptors". Tikmēr uz Rietumu konferences labākā spēlētāja titulu bez Hārdena bija izvirzīti arī Stefans Karijs un Kevins Durants no Goldensteitas "Warriors", Demarkuss Kazinss un Entonijs Deiviss no Ņūorleānas "Pelicans", Demjens Lilards no Portlendas "Trail Blazers" un Lemarkuss Oldridžs no Sanantonio "Spurs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!