Foto: Publicitātes foto
Četras dienas pirms balsojuma beigām latviešu talants Kristaps Porziņģis pakāpies uz septīto vietu Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā starp Austrumu konferences uzbrucējiem un centra spēlētājiem, liecina turnīra rīkotāju ceturtdien publicētie starprezultāti.

Līderis Austrumu konferencē garo spēlētāju pozīcijā ir Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss, kurš saņēmis 830 345 balsis, bet otrais ar 569 947 balsīm ir Indiānas "Pacers" pārstāvis Pols Džordžs, kamēr uz trešo vietu pakāpies Porziņģa komandas biedrs Karmelo Entonijs, kurš nopelnījis 368 336 balsis, par nieka 7029 balsīm apsteidzot Detroitas "Pistons" spēlētāju Andrē Dramondu.

Porziņģis ar 248 783 balsīm ir septītais, kamēr 11. pozīcijā ar 45 743 balsīm ir Toronto "Raptors" pārstāvošais lietuvietis Jons Valančūns.

Kopš pagājušajā ceturtdienā tika publicēti iepriekšējie starprezultāti, Porziņģis pakāpies par divām pozīcijām, bet Ziemassvētkos latvietis bija astotais.

Lai iekļūtu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, balsojumā jātiek labāko trijniekā.

Savukārt aizsargu pozīcijā Austrumos ar 736 732 balsīm līderis ir Dvains Veids no Maiami "Heat", bet viņam ar 399 757 balsīm seko "Cavaliers" pārstāvis Kairijs Ērvings.

Tikmēr Rietumos pārliecinošs līderis garo spēlētāju pozīcijā ar 1 533 432 balsīm ir Losandželosas "Lakers" zvaigzne Kobe Braients, kurš aizvada savu pēdējo sezonu. Otrais ar 774 782 balsīm ir Kevins Durants no Oklahomsitijas "Thunder", bet 499 947 balsis iekrājis Dreimonds Grīns no čempionvienības Goldensteitas "Warriors".

Aizsarga pozīcijā Rietumu konferencē pārliecinošs līderis ir "Warriors" zvaigzne Stīvens Karijs, kurš saņēmis 1 206 467 balsis, bet "Thunder" pārstāvja Rasela Vestbruka kontā 609 901 balss.

Lai gan balsojums ilgs vēl četras dienas, tomēr paredzams, ka Porziņģis izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.

Balsot par NBA Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem var līgas mājaslapā "Nba.com", aplikācijā "NBA Game Time", sociālajās vietnēs "Facebook", "Twitter", "Instagram", kā arī meklētājā "Google".

Balsošana noritēs līdz 18. janvārim, bet NBA Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvi tiks paziņoti trīs dienas vēlāk. Savukārt Visu zvaigžņu spēles rezervisti tiks nosaukti 28. janvārī.

Pati Visu zvaigžņu spēle 14. februārī risināsies Toronto, Kanādā, turklāt tā pirmoreiz vēsturē tiks aizvadīta ārpus ASV.

Pērnās sezonas NBA Visu zvaigžņu spēlē Ņujorkā Rietumu konferences komanda ar 163:158 uzveica Austrumu konferences vienību.

Kā zināms, pērn Latvijas līdzjutēji Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles sākumsastāvā iebalsoja kluba Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu, kurš saņēma lielāko balsu skaitu starp visiem hokejistiem.

Savā debijas sezonā Porziņģis līdz šim 41 spēlē vidēji guvis 13,9 punktus un izcīnījis 8,0 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!