Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" sestdien izcīnīja desmito uzvaru 11 spēļu laikā, mājās ar rezultātu 130:84 (31:28, 33:24, 40:14, 26:18) sagraujot Ņūorleānas "Pelicans" vienību.

Porziņģis laukumā pabija 19:41 minūtes, kurās basketbolists guva 13 punktus (4/8 divpunktu metienos, 0/3 trīspunktu metienos, 5/7 soda metienos), savāca piecas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles un vienreiz pārtvēra bumbu. Kurzemnieks arī divreiz kļūdījās un trīs reizes pārkāpa noteikumus. Savukārt, viņam esot laukumā, mājinieki pretiniekus pārspēja ar 28 punktu pārsvaru, kas bija komandā labākais rādītājs, dalīts kopā ar Luku Dončiču.

Liepājnieks spēles pirmajā ceturtdaļā atzīmējās ar diviem punktiem ātrajā uzbrukumā, kā arī trāpīja vienu soda metienu, "Pelicans" vienībai vēl izrādot zināmu pretestību. Spēle turpinājās līdzvērtīgi, laukumā nākot rezervistiem, bet pārsvaru "Mavericks" vienībai otrās ceturtdaļas vidū sagādāja 2,24 metrus garais Bobans Marjanovičs, kurš ātri vien guva 11 punktus.

Otrā atzīmēšanās laukumā Porziņģim bija īsa. Basketbolists trāpīja pustālo metienu, bet tūlīt pat tika pie trešās piezīmes. Basketbolists pēc tās oponēja tiesneses lēmumu un saņēma tehnisko pārkāpumu. Viņa pārstāvētā komanda pārtraukumā devās, esot vadībā 64:52.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģim labāk padevās spēle uzbrukumā, liepājniekam sasniedzot 13 punktu atzīmi. Tomēr vēl lielāks iespaids uz maču latvietim bija aizsardzībā, kur viņš vairākkārt neļāva pretiniekiem gūt punktus soda laukumā. "Mavericks" ceturtdaļu uzvarēja ar graujošu rezultātu 40:14, nokārtojot uzvaru jau 12 minūtes pirms spēles beigām. Spēles pēdējā ceturtdaļā abu komandu līderi varēja atpūsties.

Mājinieku rindās veiksmīgu maču aizvadīja Luka Dončičs, kurš izcēlās ar 26 punktiem, sešām bumbām pie groziem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Slovēnis arī kļuva par otro basketbolistu NBA kopš 1976. gada, kurš 18 spēles pēc kārtas ik reizi sakrājis vismaz 20 punktus, piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Līdz šim to bija paveicis tikai Maikls Džordans.

Rezultatīvāko spēli šosezon aizvadīja Marjanovičs, kurš 23 minūtēs paguva iekrāt 15 punktus un 16 atlēkušās bumbas. Savukārt viesu labā ar 15 punktiem atzīmējās Džejdžejs Rediks, bet pa 14 punktiem Brendonam Ingramam un Drū Holidejam.

Dalasas komanda 22 spēlēs izcīnījusi 16 uzvaras, kas tai ļāvis vēl stabilāk ieņemt otro vietu Rietumu konferencē. "Pelicans" komanda, kura šosezon jau trešo reizi piekāpās Dalasas vienībai, ar sešām uzvarām un 17 zaudējumiem saglabā priekšpēdējo, 14. vietu Rietumos.

Nākamo spēli Dalasas komanda aizvadīs jau svētdien, kad mājās uzņems Sakramento "Kings" komandu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača gaitas aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!