Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pēc atgriešanās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos pauda pārliecību par savu veselību, kā arī uzsvēra, ka pārbaudes spēli nav aizvadījis ar milzīgu atdevi, vēstīts Dalasas "Mavericks" kluba mājaslapā.

Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda trešdien viesojās Detroitā, kur tā ar rezultātu 117:124 (28:26, 31:24, 27:36, 31:38) zaudēja vietējai "Pistons" vienībai.

Liepājnieks laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā viņš guva 18 punktus. Tā bija viņa pirmā NBA spēle kopš 2018. gada 6. februārī pārciestā ceļgala krustenisko saišu savainojuma.

"Nebiju spēlējis ilgu laiku," pēc spēles teica Porziņģis. "Bija labi atgriezties uz laukuma. Sajūtas bija diezgan dabiskas. Netrāpīju daudz brīvus metienus. Taču esam priecīgs par atgriešanos, un tagad pienācis laiks izcīnīt kādas uzvaras."

Pateicoties latvieša sekmīgajai iziešanai laukumā, pārbaudes spēlē uzvarai bija otršķirīga nozīme, uzsvērts kluba mājaslapā. Prieku par Porziņģa veiksmīgo atgriešanos pauda vairāki cilvēki, tai skaitā komandas biedrs Luka Dončičs, kurš noteica, ka Porziņģis ir apbrīnojams spēlētājs.

"Man patika, kā viņš spēlēja," latvieša sniegumu komentēja galvenais treneris Riks Kārlails. "Viņam bija laba enerģija un viņš labi kustējās. Pašsaprotami, ka viņš ir sajūsmā par atgriešanos laukumā. Viņam padevās labs spēles sākums, trāpot pirmos trīs metienus pēc kārtas. Ātri nopelnītās divas piezīmes viņu mazliet piebremzēja, bet nešķiet, ka viņš kaut reizi pēc tam pārkāpa noteikumus. Tā kā viņa sniegumā bija daudz kā pozitīva."

Porziņģis un Dončičs guva pirmos 12 komandas punktus, bet spēli slovēnis noslēdza ar 21 punktu savā kontā.

"Ar viņu ir super viegli spēlēt," par Dončiču izteicās Porziņģis. "Viņš mums izkārto labus metienus un piesaista sev ļoti daudz uzmanību, kas atbrīvo mūs – tas padara spēli tik daudz vieglāku. Esmu sajūsmā par nākotni un to, ka mēs vēl uzlabosim šo saikni."

Latvietis arī apstiprināja, ka viņa kustības laukumā nav traucējis pērn pārciestais ceļgala savainojums.

"Nejutu neko dīvainu. Esmu spēlējis basketbolu treniņos jau tik ilgi, ka par to vairs pat nedomāju. Uz laukuma jutos citādi, jutos mazliet stiprāks. Īsti gan neiespringu, necentos darīt pārāk daudz vai kustēties pārāk ātri. Uzturēju mērenu tempu. Vēlējos tikai trāpīt vairāk metienu. Paldies Lukam, ka tiku pie vairākiem brīviem metieniem," klāstīja Porziņģis.

"Mavericks" vienība piektdien aizvadīs pirmo pārbaudes spēli mājās, savā laukumā uzņemot Milvoki "Bucks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!