Foto: AP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" latvietis Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ pirmdien nepabeidza spēli, tomēr basketbolists norādījis, ka līdzjutējiem nevajag uztraukties un, iespējams, trešdien viņš atkal dosies laukumā, vēsta "New York Post".

Pirmdienas spēlē pret Filadelfijas "76ers" Porziņģis sasniedza karjeras 16. "double double", gūstot 16 punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas, bet "Knicks" izcīnīja dramatisku uzvaru otrajā pagarinājumā ar 119:113. Nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Porziņģis savā stilā agresīvi devās cīņā par atlēkušo bumbu, taču ietriecās pretiniekā un nokrita uz grīdas.

Porziņģis pēc brīža tika nomainīts, atgriezās laukumā pamatlaika pēdējās sekundēs, palīdzot Karmelo Entonijam izlīdzināt rezultātu. Tomēr nevienā no pagarinājumiem latvietis laukumā nedevās, ik pa laikam paliekot arī sēžot uz soliņa pat minūtes pārtraukumu laikā.

"Nevarēšu pateikt, kas īsti notika. Laikam kaut kā ne tā spēru soli vai kas. Un tagad pēda nedaudz sāp. Bet nav tik traki," pēc spēles žurnālistiem norādīja Porziņģis. "Man pat nav veikts rentgens. Domāju, ka kauliem nekas nekaiš. Tikai nedaudz sāp vienā sānā pēdai. Domāju, ka viss būs kārtībā. Laikam kaut kas neliels locītavai, bet nekā nopietna."

"Man sniegs kaut kādu palīdzību, mums ir lieliski ārsti, un ceru, ka trešdien nākamajā spēlē varēšu doties laukumā," piebilda latvietis. "Ir grūti vērot spēli no malas. Vienmēr gribas doties laukumā. Īpaši šādā situācijā, kad jūti, ka vari palīdzēt komandai grūtā brīdī. Bet esmu lepns par komandu, puiši spēja gūt svarīgos grozus, iemest trīspunktniekus un uzvarēt spēli bez manis."

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers atzīmēja Porziņģa saņemšanos un spēju palīdzēt komandai pamatlaika izskaņā, kad 3,4 sekundes pirms beigām Entonijs izlīdzināja rezultātu. "Pēdējā izspēlē viņš jutās labāk. Viņš bija spējīgs darīt to, ko vajag, jo abu [Entonija un Porziņģa] apdraudējums - spēja izdarīt metienu un uzbrukt groza tuvumā - ir nozīmīgs, bet pēc tam pamainījām [uzbrukuma] sistēmu. Kad tikām līdz pagarinājumam, nevajadzēja vairs riskēt, pie tam vēl šajā brīdī sezonā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!