Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis tuvākajā laikā apzinās savus nākamos soļus sadarbībā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Vašingtonas "Wizards", un viņš norāda, ka šajā pilsētā jūtas lieliski. Latvietis ir arī pārliecināts, ka var savu spēli ievērojami uzlabot, viņš sacīja pēcsezonas preses konferencē Vašingtonas medijiem.

Porziņģa pārstāvētā "Wizards" komanda šo sezonu noslēdza Austrumu konferences 11. pozīcijā, neiekļūstot "play-in" turnīrā, kurā noskaidrosies pēdējās izslēgšanas spēļu dalībnieces. Šajā sezonā latvietis aizvadīja 65 spēles, kurās vidēji guva 23,2 punktus, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas, izdarīja 2,7 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,5 metienus. Tik daudz spēļu Porziņģis nebija aizvadījis kopš 2016./2017. gada sezonas.

"Bija ļoti svarīgi sezonu pabeigt šādi, ja runājam par to, kā jūtas mans ķermenis," sarunā ar medijiem norādīja Porziņģis. "Man būs gara starpsezona. Es jūtos pacilāts un enerģijas pilns par gaidāmo starpsezonu, jo man ir sajūta, ka savu spēli varu pacelt vēl vairākus līmeņus augstāk."

Porziņģim gaidāmā starpsezona būs svarīga arī no līguma skatu punkta. Šajā sezonā viņa alga ir 33,8 miljoni dolāru (31,9 miljoni eiro), bet nākamajā sezonā būs 36 miljoni (33,9 miljoni eiro). Līguma pēdējā sezonā iekļauta spēlētāja opcija, un tas nozīmē, ka latvietis var neturpināt pašreizējo līgumu.

Ja Porziņģis atteiksies no sava līguma pēdējā gada, "Wizards" gatava piedāvāt viņam jaunu ilgtermiņa līgumu, un maksimālā iespējamā summa ir 180 miljoni dolāru četros gados. Abām pusēm vienošanās jāpanāk līdz jūnija beigām. Jau sezonas laikā izskanēja informācija par iespējamajiem scenārijiem, un izskanēja versijas, ka 27 gadus vecais latvietis varētu tikt pie trīs gadu līguma ar 90 miljonu dolāru (84,8 miljonu eiro) lielu algu, vai četru gadu līguma ar 120 miljonu algu (113 miljonu eiro).

Latvietis vēl oficiāli nav atteicies no sava līguma pēdējā gada, tomēr, visticamāk, tas ir laika jautājums. "Es vēl tikšos ar saviem cilvēkiem, savu komandu, un tad es labāk sapratīšu nākamos soļus," sacīja Porziņģis. "Kā jau jebkuram cilvēkam, es gribētu iegūt skaidrību pēc iespējas ātrāk, lai saprastu, kas notiks tālāk."

"Es šeit jūtos kā mājās, man patīk šī pilsēta. Daudzi teikuši, ka Vašingtona nav seksīga vieta, bet man ļoti patīk šī pilsēta. Man patīk, kādi cilvēki ir ap organizāciju, kā vadība aktīvi strādā un cenšas panākt, lai komanda ir labākā situācijā. Manās acīs tam ir liela vērtība. Cerams, ka drīzumā būs skaidrība."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!