Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vašingtonas "Wizards" komanda ir pelnījusi spēlēt šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā, pēc uzvaras atzina Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.

Porziņģis otrdien guva 18 punktus un atzīmējās ar daudzveidīgu sniegumu, palīdzot "Wizards" pārtraukt trīs zaudējumu sēriju. "Wizards" savā laukumā Detroitas "Pistons" komandu uzvarēja ar rezultātu 117:97 (38:20, 23:25, 33:27, 23:25), atgriežoties Austrumu konferences "play-in" zonā.

"Katrā mačā mums vajag cīnīties par uzvaru. Ir bijušas spēles, kurās vajadzēja uzvarēt, taču piedzīvojām zaudējumus, tāpēc tagad jāuzvar visas, arī tās, kurās varbūt nebūtu pelnījuši uzvarēt. Domāju, ka esam pietiekami labi, lai spēlētu izslēgšanas turnīrā, vienkārši bijusi smaga sezona. Pēc uzvaras situācija šķiet labāka un tas var palīdzēt nākamajos mačos," sarunā ar žurnālistiem stāstīja Porziņģis.

Bredlijs Bīls uzvarētāju rindās guva 36 punktus un sakrāja pārliecinoši labāko +/- rādītāju (+38).

"Viņam bija izcila spēle, kuru viņš aizvadīja pašā augstākajā līmenī, labojot visas mūsu kļūdas," atzina Porziņģis.

Tāpat latvietis izcēla 21 gadu vecā aizsarga, debijas sezonu aizvadošā Džonija Deivisa sniegumu.

"Viņš ir atlētiskāks, nekā varbūt reizēm izskatās. Domāju, ka viņš pakāpeniski atveras, viņš savā attīstībā ir tikai pašā sākuma posmā. Jā, varbūt viņš nav no augumā lielākajiem aizsargiem, tomēr dara daudz aizsardzībā un ir labs atsevišķās niansēs, piemēram, bloķē no aizmugures," skaidroja Porziņģis.

"Wizards" ar 32 uzvarām 69 mačos 13 spēles pirms regulārā turnīra beigām ieņem desmito vietu Austrumu konferencē.

Nākamo spēli Vašingtonas basketbolisti aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Klīvlendas "Cavaliers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!