Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas trešdien spēlēja pirmajā puslaikā un palīdzēja Dalasas "Mavericks" izcīnīt uzvaru savā laukumā ar rezultātu 111:101 pār Jūtas "Jazz".

Šis bija "Mavericks" pirmais mačs jaunā galvenā trenera Džeisona Kida vadībā. Viņš nolēma pietaupīt savas spožākās zvaigznes Luku Dončiču un Porziņģi, kuri spēlēja tikai pirmajā puslaikā.

Porziņģis nospēlēja 16:07 minūtes, kuru laikā guva septiņus punktus, realizējot abus soda metienus (2/2), vienu no diviem divpunktu metieniem (1/2) un vienu no četriem tālmetieniem (1/4). Viņš izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja divus pretinieku metienus, pieļāva divas kļūdas un maču noslēdza ar +/- koeficientu +1.

"Mavericks" rindās rezultatīvākais spēlētājs bija Dončičs, kurš 15:34 minūtēs guva 19 punktus, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. 14 punktus pievienoja Bobans Marjanovičs, kurš laukumā bija nedaudz vairāk nekā deviņas minūtes, bet Kerliks Džounss pievienoja 13 punktus. Dalasas komandas labā punktus guva 14 no 15 spēlētājiem, kuri piedalījās mačā.

Džereds Batlers bija rezultatīvākais "Jazz" sastāvā ar 22 punktiem, bet 13 punktus guva Ēriks Paskāls. Jūtas komanda šajā mačā laukumā nelaida visus savus līderus.

Sestdien "Mavericks" gatavošanos jaunajai sezonai turpinās ar maču pret Losandželosas "Clippers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!