Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ar skaļu vērienu ienācis latviešu talants Kristaps Porziņģis, kurš jau pēc 12 spēlēm Ņujorkas "Knicks" sastāvā vairākos rādītājos pārspējis bijušā šīs līgas spēlētāja, latviešu centra Andra Biedriņa iespēto viņa debijas sezonā.

Biedriņu 2004.gada NBA draftā izvēlējās ar 11.numuru, un viņš savā debijas sezonā Goldensteitas "Warriors" rindās aizvadīja 30 spēles, vienā mačā izejot pamatsastāvā. Viņš pirmajā sezonā basketbola "mekā" kopā nospēlēja 384 minūtes un guva 109 punktus.

Savukārt Porziņģis līdz šim visās 12 spēlēs devies pamatsastāvā, nospēlējis jau 304 minūtes un guvis 154 punktus. Līdz ar to Porziņģim vajadzēja tikai desmit spēles, lai apsteigtu Biedriņu gūtajos punktos NBA debijas sezonā.

Tāpat Porziņģis bija ļoti tuvu Biedriņa NBA karjeras rezultatīvākajai spēlei. Savā trešajā sezonā NBA, 2006.gada novembrī, Biedriņš "Warriors" mačā spēja gūt 31 punktu, bet Porziņģis otrdien izcēlās ar 29 punktiem.

Protams, abu spēlētāju lomu debijas sezonā salīdzināt ir ļoti grūti – Biedriņam treneri deva minūtes, lai viņš varētu gūt pieredzi un nobriest kā spēlētājs, kamēr Porziņģis šobrīd jau ir svarīga "Knicks" komandas sastāvdaļa, lai arī pirms sezonas prognozes par viņa lomu bija dažādas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!