Foto: Reuters/Scanpix
Ņujorkas "Knicks" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pēc teicamās debijas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) uzsvēra, ka viņa pirmajā mačā svarīgākais bija gūt uzvaru, ko komanda arī paveikusi.

Porziņģa debijā "Knicks" pārliecinoši ar 122:97 uzvarēja Milvoki "Bucks". Porziņģis šajā mačā nospēlēja 24:15 minūtes, kuru laikā guva 16 punktus, realizējot divus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un deviņus no 12 soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, iekrāja pa vienai piespēlei, pārtvertai bumbai un blokam, kā arī pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes.

"Pret mani daudz pārkāpa noteikumus. "Melo" [Karmelo Entoniju] bieži sedza pa diviem spēlētājiem, kas pavēra iespējas pārējiem. Viņš vairākas reizes piespēlēja man un pret mani izdarīja sodus," daudzos soda metienus pēc mača žurnālistiem skaidroja Porziņģis. "Centos palīdzēt komandai, kā vien varu. Mēs uzvarējām un tas ir svarīgākais."

Porziņģa veikumu augsti novērtēja "Knicks" galvenais treneris Deriks Fišers. "Ikreiz, kad viņš ir laukumā, var notikt labas lietas. Viņš laukuma abos galos ir daudzpusīgs, aizsardzībā izmaina [pretinieku] metienus, atlēkušās bumbas. Uzbrukumā viņš arī var darīt daudz ko. Tik jaunam puisim tāda agresivitāte ir izcila, bet viņa svars vēl nav pietiekams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!