Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis neslēpj, ka viņš joprojām nav pilnībā atguvies no starpsezonā pārciestās kājas operācijas, taču viņš turpina justies labāk ar katru nākamo spēli, ko apliecina mačs pret Sanantonio "Spurs".

Jau vēstīts, ka Porziņģis ar 28 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām sekmēja Dalasas "Mavericks" komandas uzvaru pār Sanantonio "Spurs". Luka Dončičs latvietim piebalsoja ar 22 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un izdarīja 12 rezultatīvām piespēlēm.

Porziņģis jau iepriekš stāstījis, ka cenšas atgūt spēļu ritmu pēc tam, kad viņam starpsezonā veica ceļgala meniska operāciju. Bet mačos pirms NBA Zvaigžņu spēles viņam bija problēmas ar muguru.

"Man ir sajūta, ka es atgriežos tādā līmenī, kādā biju pirms traumām. Pēc operācijas kāja nav tāda kā iepriekš. Bet es jūtos labāk ar katru spēli," skaidroja latvietis.

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails bija apmierināts ar Porziņģa sniegumu un arī uzskata, ka viņš turpina uzlabot savu spēli.

"Viņš ļoti labi adaptējās situācijās, kad pretinieki viņam aizsardzībā lika īsākus sedzējus. Viņš bija lielisks. Porziņģa un Dončiča sapratne laukumā turpina augt, jo turpinām redzēt dažādas situācijas," teica galvenais treneris. "Šī spēle parādīja, ka viņš ar katru spēli jūtas labāk. Aizsardzībā viņš bijis labs kopš ticis galā ar savām muguras problēmām."

Porziņģis neslēpj, ka viņam labāk patīk, kad viņu sedz augumā garāki spēlētāju, bet, kad sedzēji mainās, viņš var izmatot savu auguma pārsvaru. "Katra komanda spēlē citādāk," viņš norādīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!