Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pēc ceturtdienas spēles nav izrādījis pazīmes, kas varētu liecināt, ka gūtais ceļgala savainojums bijis ļoti smags, cerību sarunā ar žurnālistiem pauda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails.

Ziņots, ka ceturtdienas spēlē pret Detroitas "Pistons" ierindā pēc potītes savainojuma atgriezās Kristaps Porziņģis. Viņa pārstāvētā komanda uzvarēja, liepājnieks guva 11 punktus, tomēr trešās ceturtdaļas laikā basketbolists laukumu pameta ceļgala traumas dēļ.

Porziņģis savainoja labo ceļgalu, kura dēļ viņš nespēja līdz galam aizvadīt 2020./2021. gada izslēgšanas spēles. Spēlētāja labajam ceļgalam oktobrī tika veikta meniska operācija. Iespējams, vērts uzsvērt, ka krustenisko saišu savainojumu vēl Ņujorkas "Knicks" sastāvā viņš pārcieta kreisajā ceļgalā.

"Patiešām neko citu nezinu," pēc spēles par savainojumu atbildēja Riks Kārlails. "Taču viņš pēc spēles brīvi staigāja apkārt un šķietami bija labā garastāvoklī."

"Šajā sezonas posmā man ir lielas bažas par katru sīkāko sāpi," uzsvēra treneris, atgādinot, ka tuvojas regulārās sezonas izskaņa. "Taču man ir bažas par katru spēlētāju. KP kopumā labi ticis galā ar katru tā ceļgala problēmu. Cerēsim, ka šis būs īstermiņa savainojums."

Porziņģis pirms ceturtdien aizvadītās spēles potītes sastiepuma dēļ izlaida trīs spēles pēc kārtas. Kārlails atzina, ka izlaist nedēļu un doties laukumā nav vienkārši.

"Domāju, ka viņš laukumā izdarīja dažas labas lietas, bet esmu viņu redzējis, labāk kustoties," liepājnieka sniegumu novērtēja speciālists.

"Mavericks" ar 35 uzvarām 62 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē. Nākamā spēle "Mavericks" paredzēta sestdien, uzņemot Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!