Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" pēdējos mačos atkal ir "uz viļņa", kas ļāvis divas reizes pēc kārtas uzvarēt Čikāgas "Bulls" vienību, pauda šajā klubā spēlējošais latvietis Kristaps Porziņģis.

Jau vēstīts, ka Porziņģa pārstāvētā "Knicks" ceturtdien NBA regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 106:94 (31:27, 22:18, 27:20, 26:29) otro reizi divu dienu laikā uzvarēja "Bulls" basketbolistus. Latvietis šajā mačā izcēlās ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

"Šajā mačā izpildījām spēles plānu. Centāmies labi spēlēt aizsardzībā, jo zinājām, ka tas mums atnesīs uzvaru. Otrajā puslaikā tieši aizsardzībā uzlabojām savu sniegumu, bet mums vēl joprojām ir, kur augt. Domāju, arī uzbrukumā spēle mums padevās," pēc mača žurnālistiem norādīja Porziņģis, kurš uzslavēja arī pēdējos mačos starta pieciniekā nākušo komandas biedru Sašu Vujačiču. "Viņš ir ļoti bīstams snaiperis. Kad Saša ir uz viļņa, viņš spēj mums dot nepieciešamo dzinuli, un ir ļoti grūti viņu nosegt. Vujačics ir ierocis, ko vienmēr varam izmantot."

Pēdējās spēlēs Porziņģis grozam uzbrūk ar augstāku precizitāti nekā tas bija iepriekš, kas viņam pēdējo divu maču laikā vidēji ļāvis gūt 24,0 punktus.

"Daudz strādāju pie sava metiena. Katrai spēlei individuāli gatavojos ļoti cītīgi un vēlos sezonu noslēgt uz pozitīvas nots. Cenšamies padarīt savu darbu, varbūt tāpēc mums spēle tagad padodas vieglāk. Arī es esmu atradis savu rimtu - cenšos spēlēt agresīvi. Šobrīd spēlējam labāk kā komanda. Esam sapratuši, kas mēs esam un kādā virzienā vēlamies doties," pauda latvietis.

"Sezonas laikā piedzīvojām kritumu, taču šobrīd spēlējam labi. Mums ir pietiekami daudz talanta, lai spēlētu izslēgšanas spēlēs. Tagad ir laiks darīt visu iespējamo, lai sezonu noslēgtu uz labas nots un uzvarēt tik daudz spēļu, cik vien iespējams. Esam komanda, kas katrā spēlē cenšas atdot visus 100%, bet reizēm mums aizsardzībā un uzbrukumā neveicas. Šajos pēdējos mačos gan atkal esam "uz viļņa", mums jāturpina tādā pašā garā," uzsvēra Porziņģis.

Porziņģis šosezon 70 spēlēs vidēji iemetis 14,2 punktus un izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas.

"Knicks" ar 30 panākumiem 73 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, taču ņujorkiešu izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs ir vairāk teorētiskas nekā reālas, jo no astotās vietas viņi atpaliek par astoņu uzvaru tiesu, kamēr komandai šosezon ir atlikušas vien deviņas spēles.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs sestdien mājās pret Austrumu konferences līderi Klīvlendas "Cavaliers", bet pēc tam sekos divu izbraukuma spēļu sērija Ņūorleānā un Dalasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!