Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" trešdien zaudēja Serbijas basketbola zvaigznes Nikolas Jokiča vienībai Denveras "Nuggets", bet Dāvis Bertāns un Dalasas "Mavericks" svinēja uzvaru, pateicoties Spensera Dinvidija "sirēnlauzim".

"Wizards" mājās piekāpās ar rezultātu 109:127 (28:34, 24:39, 29:31, 28:23), atzīstot "Nuggets" komandas pārākumu.

Kristaps Porziņģis atzīmējās ar 23 nospēlētām minūtēm, 16 punktiem (5/8 divpunktu metienos, 0/2 trīspunktu metienos, 6/9 soda metienos), septiņām atlēkušajām bumbām, trim bloķētiem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli.

Vašingtonas vienība trāpīja tikai piecus no 23 tālmetieniem, nespējot konkurēt ar viesiem no Denveras. Puslaika pārtraukumā rezultāts bija jau 52:73, bet pēc trešās ceturtdaļas (81:104) "Nuggets" galvenais treneris Maikls Melouns vairs neizlaida laukumā Jokiču, kurš tika atpūtināts muguras sāpju dēļ.

Denveras komanda ar šo panākumu uzstādīja jaunu kluba rekordu, izcīnot septīto uzvaru pēc kārtas izbraukumā. Savukārt "Wizards" vienība zaudēja piekto maču pēc kārtas, jau ceturto reizi pēdējo četru spēļu laikā ielaižot 120 punktus savā grozā.

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Deni Avdija ar 19 punktiem, bet Korijs Kisperts sakrāja 15 punktus. Viesu rindās Jokičs guva 29 punktus, sagrāba 13 atlēkušās bumbas un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, bet Bounss Hailends guva 17 punktus.

"Wizards" komanda joprojām ir 11. vietā (29-39), bet turpina attālināties no desmitās pozīcijas, kas garantē iekļūšanu "play-in" turnīrā. Desmito vietu šobrīd ieņem "Hawks" vienība (34-35). Savukārt Denveras komanda ar 42 uzvarām 70 spēlēs ir sestajā pozīcijā Rietumu konferencē.

Dalasas "Mavericks" vienība izbraukumā pieveica Bruklinas "Nets" basketbolistus, spēlē uzvarot ar rezultātu 113:111 (23:30, 35:31, 21:30, 34:20).

Dāvis Bertāns deviņās nospēlētajās minūtēs trāpīja vienīgo izpildīto tālmetienu un atzīmējās ar vienu piezīmi.

Mājinieku zvaigznes Kevina Duranta grozs ceturtās ceturtdaļas ievadā deva "Nets" komandai vadību 79:93. Nākamo četru minūšu laikā "Nets" gan trāpīja tikai vienu metienu, "Mavericks" komandai veicot 15:2 izrāvienu. Šo veiksmīgo spēles nogriezni ar precīzu tālmetienu noslēdza tieši topošais spēles varonis Dinvidijs, kurš ceturtajā ceturtdaļā guva 15 punktus.

"Nets" atjaunoja mazliet lielāku pārsvaru, taču "Mavericks" guva astoņus punktus pēc kārtas, Maksimiliana Klebera soda metieniem trīs minūtes pirms pamatlaika beigām jau panākot rezultātu 104:102.

Pašā spēles noslēgumā Durants trāpīja tālmetienu, neskatoties uz divu pretinieku pretestību. Šis metiens "Nets" komandai deva vadību (110:111) desmit sekundes pirms mača beigām. Spēles noslēdzošajā uzbrukumā arī Luka Dončičs sastapa divus pretspēlētājus, bet slovēnis atdeva bumbu Dinvidijam, kurš līdz ar sirēnu trāpīja uzvaru nesošu metienu.

Uzvarētāju rindās Dončičs sakrāja 37 punktus, deviņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles, bet Dinvidijs tika pie 22 punktiem. Saspēles vadītājs jau svētdien atzīmējās ar uzvaras metienu, kad izrāva "Mavericks" komandai uzvaru Bostonā. Jāatgādina, ka Dinvidijs bija iesaistīts maiņā, kuras rezultātā ar komandām apmainījās Porziņģis un Bertāns.

Mājinieku labā Durants atzīmējās ar 23 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, bet Gorans Dragičs pievienoja 21 punktu.

"Mavericks" basketbolisti ar 43 uzvarām 69 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Nets" komanda ar 36 uzvarām 70 spēlēs ir astotajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!