Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc komandas kārtējā zaudējuma neslēpa, ka nav vēl pilnībā iegājis spēļu ritmā pēc ieilgušās Covid-19 pauzes un problēmām ar ceļgalu.

NBA regulārās sezonas izskaņa un "play off" risinās speciālā "burbulī' Orlando. Pirmajās četrās spēlēs Dalasas komanda piedzīvojusi trīs zaudējumus, pēdējo no kuriem iepriekšējā naktī – 111:126 pret Losandželosas "Clippers".

"Jūtu, ka tikai par 75-80% esmu atpakaļ spēļu ritmā, jo vēl jūtu šo mazo lietu (sekas). Tāpēc esmu vēl tikai ceļā uz pilnīgu atgriešanos," žurnālistiem pēc zaudējuma neslēpa Porziņģis.


Infografika: SofaScore.com

Piedzīvotie trīs zaudējumi četros mačos sarežģījuši "Mavericks" cerības Rietumu konferences noslēgumā pakāpties ausgtāk par septīto vietu. Tādējādi "play off" pirmajā kārtā, visticamāk, Dalasas komandu sagaidīs duelis atkal pret "Clippers".

"Tā būs sīva cīņa. Viņi ir vieni no favorītiem uz uzvaru (čempionātā). Viņiem ir vairāki puiši, kas jau to ir izbaudījuši. Bet mēs ar nepacietību gaidīsim šo izaicinājumu un gūsim pieredzi," bilst liepājnieks.

Lai gan komandai sezonas atsākšana pēc Covid-19 pauzes nav diez ko sekmīga, "Mavericks" vēl viena zvaigzne Luka Dončičs uzskata, ka komanda ir spējīga pacīnīties par augstiem sasniegumiem. "Mēs esam lieliska komanda. Mums allaž ir iespējas, lai kas notiktu. Daži cilvēki mūs jau ir norakstījuši, bet tā tas nav. Darīsim visu, kas ir mūsu spēkos."

Orlando "burbulī" Dalasas komandai vēl jāaizvada četras regulārās sezonas spēles. NBA regulārā sezona noslēgsies 14. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!