Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien labā ceļgala savainojuma dēļ nepiedalīsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņš būtu varējis debitēt Vašingtonas "Wizards" sastāvā, ziņo klubs.

Vašingtonas komanda pirmdien mājās uzņems Detroitas "Pistons" vienību. Spēli izlaidīs ne tikai Porziņģis, bet arī centra pozīcijas spēlētājs Daniels Gafords, kura jāatgūst fiziskā kondīcija, raksta klubs.

Ziņas par maiņu starp Dalasas un Vašingtonas komandām izskanēja ceturtdien, kad arī stājās spēkā NBA maiņu darījumu liegums. Taču abām pusēm vēl ir tiesības veikt medicīniskās pārbaudes spēlētājiem, kurus tās ieguvušas darījumā.

Porziņģis sestdien vēl nepiedalījās komandas rīta treniņā, taču preses konferencē tika iepazīstināts ar vietējiem medijiem, kā arī izpildīja metienus, kad komanda iesildījās pirms spēles ar Sakramento "Kings" vienību. Liepājnieks atklāja, ka maiņa vēl nav pilnībā oficiāli apstiprināta, tāpēc viņš laukumā nedosies. Vēlāk tapa zināms, ka viņš sekmīgi izgājis pārbaudes.

Savukārt komandas galvenais treneris Vess Anselds juniors norādīja, ka Porziņģa veselība tiks izvērtēta dienu pēc dienas. Speciālists izteica cerību, ka Porziņģis varētu piedalīties jau kādā no nākamajām trijām spēlēm.

"Wizards" komanda trešdien viesosies pie Indiānas "Pacers" vienības, bet ceturtdien izbraukumā spēkosies ar Bruklinas "Nets" basketbolistiem.

Labā ceļgala sasituma dēļ centra pozīcijas basketbolists izlaida pēdējās sešas spēles, kuru laikā bija Dalasas "Mavericks" kluba rīcībā.

"Mavericks" vienības rindās otrdien gaidāma Dāvja Bertāna debija. Klubs viesosies pie Maiami "Heat" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!