Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Knicks" latviešu talants Kristaps Porziņģis tika izvirzīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) oktobra un novembra mēneša labākā spēlētāja balvai, pie šāda pagodinājuma tiekot pirmo reizi karjerā.

Par labāko Austrumu konferencē atzīts Klīvlendas "Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss, bet Rietumos šis gods ticis Oklahomsitijas "Thunder" basketbolistam Raselam Vestbrukam.

Porziņģis šosezon 18 mačos vidēji iemetis 21,4 punktus, izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,5 metienus.

Tāpat balvai tika izvirzīts Porziņģa komandas biedrs Karmelo Entonijs, kā arī Kavai Lenards no Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio "Spurs".

Jau vēstīts, ka iepriekšējās divas nedēļas Porziņģis tika izvirzīts arī nedēļas labākā spēlētāja balvai. Kopumā viņš nedēļas spēlētāja balvai izvirzīts četras reizes karjerā.

Iepriekšējā sezonā Porziņģis labākā spēlētāja balvai tika izvirzīts novembra otrajā pusē un janvāra vidū, tādējādi kļūstot par pirmo latvieti NBA, kurš šādu godu izpelnījies divas reizes. Iepriekš savas karjeras laikā 2008. gadā vienu reizi šādai balvai bija izvirzīts arī latvietis Andris Biedriņš, bet tobrīd viņš bija visas līgas līderis cīņā par atlēkušajām bumbām un "double-double" bija sasniedzis 14 mačos pēc kārtas.

"Knicks" ar deviņām uzvarām 18 mačos ieņem astoto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!