Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas pirmo reizi šosezon nav atzīts par mēneša labāko debitantu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferencē, vēsta līga.

Par februāra labāko debitantu Austrumu konferencē nosaukts Indianas "Pacers" centra spēlētājs Mailss Tērners, bet Rietumu konferencē ceturto mēnesi pēc kārtas par labāko pirmgadnieku atzīts Karls Entonijs Tounss no Minesotas "Timberwolves".

Tērners aizvadītajā mēnesī savai komandai palīdzēja ar vidēji 13,4 punktiem un 6,6 atlēkušajām bumbām, divas reizes izceļoties ar "double-double" un realizējot 51 procentu metienu.

Savukārt Tounss turpina soļot pretī NBA sezonas labākā debitanta balvai. Viņš februārī guva 21,1 punktu, izcīnīja 11,8 atlēkušās bumbas, bloķēja 1,64 metienus, realizējot 53,7 procentus no saviem metieniem.

Porziņģis februārī 11 spēlēs vidēji guva 14,8 punktus, izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas, bloķēja 2,1 metienu un izdarīja 1,1 rezultatīvu piespēli, savus metienus realizējot ar 43,2 procentu precizitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!