Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš šobrīd ārstē ceļgala krustenisko saišu plīsumu, ļoti atzinīgi izteicās par Slovēnijas talantu Luku Dončiču, kurš šogad plāno pieteikties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam.

Dončičs šajā sezonā "spīd" Madrides "Real" sastāvā, ULEB Eirolīgā 27 spēlēs vidēji gūstot 16,9 punktus un izdarot 4,6 rezultatīvas piespēles. Viņam NBA draftā šogad prognozē augstu vietu. Porziņģis gan norāda, ka slovēnis ir tik augstas klases spēlētājs, ka viņu vajadzētu izvēlēties ar pirmo numuru, jo neviens basketbolists Nacionālajā koledžu sporta asociācija (NCAA) tādu sniegumu nav spējīgs demonstrēt.

"Nav neviena koledžu spēlētāja, kurš varētu savākt tādu statistiku Eirolīgas spēlē," portālā ESPN citēts Porziņģis.

Porziņģis ar Dončiču spēkojies arī laukumā, kad "Eurobasket 2017" turnīra ceturtdaļfinālā Latvija spēlēja pret Slovēniju. Toreiz Porziņģis guva 34 punktus, bet Dončičs izcēlās ar 27 punktiem, bet slovēnis pēc mača bija priecīgāks, jo viņa komanda uzvarēja ar 103:97.

"Es vēlējos viņu nogalināt," smejoties teica Porziņģis. "Es nekad šajā vecumā neesmu bijis tik stabils spēlētājs kā Dončičs. Es nezinu nevienu citu Eiropas jauno spēlētāju, kurš var spēlēt tika augstā līmenī," teica Porziņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!