Foto: AFP/Scanpix

Latviešu talants Kristaps Porziņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mača pret Losandželosas "Lakers" vēdera problēmu dēļ pāris reizes izvēmies un nav skaidrs, vai spēlētājs varēs piedalīties nākamajā spēlē, norādīja "Knicks" galvenā trenera vietas izpildītājs Kurts Rembiss.

Kā zināms, "Knicks" bez Porziņģa palīdzības svētdien izbraukumā, pateicoties spāņu saspēles vadītāja Hosē Kalderona precīzam tālmetienam pēdējās sekundēs, ar 90:87 (18:11, 28:24, 19:25, 25:27) pārspēja "Lakers", izcīnot trešo uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

"Porziņģis mača dienā pāris reizes izvēmās un nejutās pārāk labi. Pēcpusdienā Kristapam šķita, ka viņš tomēr varēs piedalīties spēlē, tomēr pēc tam palika sliktāk," pēc mača ar "Lakers" sacīja Rembiss. "Nezinu, kā Porziņģim ir šobrīd, bet pirms spēles viņš neizskatījās diez ko labi."

"Kalderons lieliski izmantoja situāciju, radīja sev metiena iespēju, ko arī realizēja. Neuzņemos laurus par šo situāciju, jo šāda izspēle nebija plānota. Tā radās pēc notikumiem laukumā. Esam priecīgi, ka guvām uzvaru, lai gan sniegums mūsu izpildījumā nebija labs. Līdz ar to mutē ir tāda saldsērīga garša," pauda Rembiss.

Zīmīgi, ka savas karjeras pēdējo maču pret "Knicks" un šī kluba prezidentu Filu Džeksonu aizvadīja 37 gadus vecais Braients, kurš pēc sezonas liks punktu profesionālajām gaitām.

"Ir žēl, ka līga zaudēs vienu no visvairāk cīnīties gribošajiem spēlētājiem un vienu no visu laiku labākajiem basketbolistiem. Lai gan Braientam ir liela pieredze, viņš vēl joprojām "Lakers" komandā spēj būt basketbolists, kurš izšķir maču galotnes. Pat šajā mačā, kad "Lakers" bija nonākuši iedzinējos ar trīs punktu starpību 1,2 sekundes līdz spēles beigām, viņš meklēja iespēju uzvarēt. Esmu redzējis Braientu spēlējam, kad viņa potīte bijusi uzpūtusies kā balons, kad viņam bija pārplēsta Ahileja cīpsla un kad viņam bijušas problēmas ar vēderu. Tie ir tāda veida karotāji, kuru dēļ esi gatavs katru dienu atdot naudu, lai redzētu, kā viņi spēlē," norādīja Rembiss.

Savulaik Braients kopā ar Džeksonu kā "Lakers" galveno treneri 2000., 2001. un 2002.gadā kļuva par NBA čempionu.

"Domāju, "Lakers" nebūtu izcīnījuši nevienu NBA čempionu titulu, ja galvenā trenera amatā nebūtu Džeksona. Domāju, tas pats būtu arī ar Čikāgas "Bulls", kur Džeksons strādāja iepriekš. Reiz par šo tēmu dzirdēju pašu smieklīgāko argumentu - ka Džeksons šos titulus ieguvis, jo komandās spēlējuši lieliski basketbolisti. Nevar būt, Šerlok. Ko gan tu izcīnīsi ar bariņu neprašu? Domāju, ka Džeksons ir visu laiku lieliskākais treneris. Izcilākais treneris jebkurā profesijā," pēc mača ar "Knicks" izteicās Braients.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Knicks" ar 28 uzvarām 68 mačos ieņem 13.vietu, kamēr "Lakers" ar 14 panākumiem 67 spēlēs ir pēdējie Rietumos un izslēgšanas mačos vairs nevar iekļūt.

Ņujorkas vienība nākamo maču aizvadīs trešdien viesos pie čempiones Goldensteitas "Warriors", bet izbraukuma tūres noslēgumā sestdien būs jāspēlē pret Vašingtonas "Wizards".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!