Foto: F64

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis prestižā žurnāla "Sports Illustrated" versijā iekļauts iekārojamāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvo aģentu desmitniekā.

Porziņģis, kurš ir atkopies no smagā ceļgala savainojuma, šajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu. Viņš ar savu pašreizējo komandu Dalasas "Mavericks" var vienoties par kvalifikācijas piedāvājumu vai arī parakstīt ilgtermiņa ienesīgu kontraktu ar šo pašu vai citu NBA klubu. "Mavericks" gan vienmēr būs iespēja pielīdzināties citas komandas piedāvātajam kontraktam.

Latvijas izlases basketbolists šovasar varētu vienoties par piecu gadu līgumu aptuveni 158 miljonu dolāru (139 miljonu eiro) vērtībā.

Porziņģis traumas dēļ gan nav spēlējis kopš 2018. gada februāra.

Liepājnieks noslēdz "Sports Illustrated" iekārojamāko NBA brīvo aģentu topa pirmo desmitnieku, bet pirmajā pozīcijā tajā ir par līgas čempionu kļuvušais Kavai Lenards.

Tālāk pēc Lenarda seko Kevins Durants, Kairijs Ērvings, kurš varētu pārcelties pie Rodiona Kuruca uz Bruklinas "Nets", Džimijs Batlers, Kemba Volkers, Klejs Tompsons, Kriss Midltons, Els Horfords, Demarkuss Kazinss un Porziņģis.

Savukārt aiz latvieša ir tādi basketbolisti kā Pols Milseps, Kuruca komandas biedrs D'Endželo Rasels, Tobiass Heriss un Marks Gasols.

Līdz šim Porziņģis savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!