Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis un viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" naktī no piektdienas uz sestdienu uzņems Ņujorkas "Knicks" klubu, kurā 24 gadus vecais liepājnieks pavadīja trīsarpus sezonas, uz savas ādas pieredzot organizācijas ievērojamo nestabilitāti.

Ņujorkas klubam neveiksmīgi uzsākot 2019./2020. gada sezonu, pietiekami droši var prognozēt, ka vienība jau 15. reizi 20 sezonu laikā, visticamāk, nespēs sasniegt NBA izslēgšanas spēles. Neapšaubāms vairākums basketbola žurnālistu "Knicks" vienības neveiksmes 21. gadsimtā saistījis ar īpašnieka Džeimsa Dolana neprasmīgo pārvaldību un kluba vadības paviršo darbu.

Kristapu Porziņģi 2015. gada NBA draftā ar ceturto numuru izvēlējās tieši "Knicks" organizācija, kurā basketbolists uzplauka pasaules mērogā. Tomēr trīsarpus pavadītajām sezonām Ņujorkā zīmogu uzlika abu pušu vēlme 2019. gada janvārī neturpināt sadarbību.

Basketbolists kopš maiņas darījuma, kas viņam ļāva nonākt Dalasas "Mavericks" komandā, ar jauno vienību noslēdza piecu gadu ilgu līgumu, kā arī pagaidām sekmīgi uzsācis 2019./2020. gada sezonu, bet piektdien pirmo reizi tiksies ar savu bijušo klubu.

Komandas galvenais treneris Riks Kārlails jau pirms sezonas solīja, ka Porziņģim situācijās, kurās jāaizvada divas spēles divās dienās, iespējams, viens no mačiem būs jāizlaiž veselības saudzēšanas nolūkos. Dalasas klubu pēc spēles pret "Knicks" komandu sagaida izbraukums uz Memfisu, kur tā sestdien tiksies ar "Grizzlies", vienībai pirmo reizi šosezon aizvadot divas spēles divās dienās. Vēl trešdien treneris medijiem nevēlējās atklāt, kādu stratēģiju viņš piekops saistībā ar Porziņģi.

Tomēr vismaz viens duelis pret Ņujorkas klubu šobrīd šķiet droši sagaidāms, jo nākamās nedēļas ceturtdienā abas komandas tiksies jau vēlreiz Ņujorkā.

Portāls "Delfi" piedāvā detalizētu atskatu uz Porziņģa pavadīto laiku "Knicks" klubā, kurā viņš pieredzēja dažādus konfliktus, četrus komandas galvenos trenerus, kluba vadības maiņu, kā arī neskaitāmus zaudējumus, kas kopumā sabojāja abu pušu attiecības.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!