Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis bija priecīgs par to, ka visi komandas biedri Vašingtonas "Wizards" sastāvā atzīmēja viņa sasniegto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeras rekordu.

Jau vēstīts, ka Porziņģis pirmdien NBA spēlē guva 41 punktu un palīdzēja "Wizards" ar 142:127 pārspēt Minesotas "Timberwolves". Latvietis laboja savu 2017. gadā sasniegto rezultativitātes rekordu

Porziņģis preses konferences sākumā nespēja slēpt smaidu un atzina, ka viņš jūtas labi. Viņš stāstīja, ka puslaikā līdz šim nebija guvis 29 punktus, tāpēc galvā iezagās doma par karjeras rekordu, tomēr latvietis domāja, ka "Wizards" pretiniekus sagraus, un ceturtajā ceturtdaļā viņš vairs nedosies laukumā. Tā kā ceturtajā ceturtdaļā pārsvars vēl nebija tik liels, Porziņģis varēja spēlēt.

"Es dzirdēju runas par to, ka mūs vajadzētu nomainīt, bet Kails Kuzma teica, ka man vajag sasniegt karjeras rezultativitātes rekordu. Es domāju, ka tāpēc Vess Anselds mani paturēja laukumā uz pāris uzbrukumiem. Kad sasniedzu karjeras rekordu, varēja redzēt, ka komandas biedri par to priecājās. Tā ir patīkama sajūta. Ir lieliski zināt, ka, lai arī kuram būs šāds vakars, pārējā komanda par viņu priecāsies," preses konferencē teica Porziņģis.

Ģērbtuvē Porziņģis no Bredlija Bīla saņēma labākā spēlētāja jostu, bet pārējā komanda Porziņģi aplaistīja ar ūdeni.

"Es paskatījos uz Rui Hačimuru un redzēju, ka viņš viltīgi smaida. Nodomāju, ka kaut kas tūlīt notiks. Kad saņēmu jostu, dabūju pamatīgu ūdens dušu. Visi bija priecīgi par mani. Tā ir laba sajūta, kad komandas biedri par tevi priecājas," viņš turpināja.

Porziņģis stāstīja, ka realizētie pirmie brīvie ļāva viņam ieiet labā ritmā, un pēc tam komandas biedri viņu turpināja atrast labās pozīcijās. Runājot par aizsardzību, Porziņģis atgādināja par to, ka "Wizards" tomēr ielaida 127 punktus.

"Aizsardzībā spēlējām pieņemami, bet ne lieliski. Centos sargāt grozu, kā jebkurā citā spēlē, spēlēju savu spēli aizsardzībā," viņš stāstīja. "Dažās spēlēs atrodam saikni aizsardzībā, kas mums ļauj spēlēt brīvi uzbrukumā. Ticu, ka varam būt augstākā līmeņa komanda, tikai jākrāj kopīgā pieredze, minūtes laukumā un jāuzlabo sadarbība. Kopā spēlējam pirmo sezonu un pakāpeniski būvējam komandu."

"Mēs vēl neesam vēl tajā līmenī, kad varam kādā brīdī atslābināties. Ticu, ka tur nonāksim, ja mēs un treneri darīsim savu darbu," norādīja latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!