Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien otro Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli pēc kārtas bija rezultatīvākais Dalasas "Mavericks" komandas basketbolists, bet liepājnieka pārstāvētā vienība piedzīvoja jau trešo zaudējumu bez savainotās zvaigznes Lukas Dončiča.

Dalasas komanda izbraukumā ar rezultātu 91:97 (22:19, 25:27, 15:25, 29:26) zaudēja Losandželosas "Clippers" komandai. Jau trešo spēli pēc kārtas potītes savainojuma dēļ izlaida Dončičs. Iepriekš bez slovēņa ierindā "Mavericks" zaudēja divus mačus viesos pret Fīniksas "Suns" basketbolistiem.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 32 minūtes, kuru laikā guva 25 punktus (10/14 divpunktu metienos, 0/4 trīspunktu metienos, 5/6 soda metienos), izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles un bloķēja divus metienus. Basketbolists arī četras reizes pārkāpa noteikumus.

Liepājnieks spēles ievadā notvēra piespēli gaisā un uzreiz bumbu trieca grozā. Tieši seši ātri gūti punkti Porziņģa izpildījumā ļāva Dalasas komandai pirmajai izvirzīties vadībā. "Clippers" vienība īslaicīgi pārņēma spēles grožus, bet "Mavericks" atbildēja ar 10:0 izrāvienu.

Otrās ceturtdaļas ievadā Porziņģis nerealizēja trīs tālmetienus pēc kārtas, bet reabilitējās ar pāris veiksmīgām darbībām zem pretinieku groza, drīz vien gūstot jau savu 13. punktu. Mājinieki nesekmīgi spēlēja uzbrukumā, taču ceturtdaļas izskaņā divus tālmetienus pēc kārtas un divus soda metienus guva Redžijs Džeksons. "Mavericks" pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 47:46.

Porziņģis, kurš pirmajā puslaikā sakrāja 15 punktus, pašā trešās ceturtdaļas ievadā izpelnījās ceturto piezīmi. Džeisons Kids gan turpināja uzticēties latvietim, kurš gan ceturtdaļas laikā izpildīja tikai trīs metienus. Viņa pārstāvētā komanda ceturtdaļā guva vien 15 punktus, taču pretiniekus tālāk par deviņu punktu atstatumu nepalaida.

Dalasas vienībai likstas uzbrukumā turpinājās arī ceturtdaļas pirmajā pusē, taču Džeilens Bransons ar sešiem ātriem punktiem ļāva viesiem pietuvoties līdz rezultātam 83:88. Tūlīt pat divus tuvus metienus pēc kārtas realizēja arī Porziņģis, kurš pāris epizodes vēlāk pēc Bransona piespēles trieca bumbu grozā (89:92). Tomēr viesi tā arī neatrada pretargumentus aizsardzībā pret Polu Džordžu un Redžiju Džeksonu, kuri, pateicoties individuālajai meistarībai, noturēja Losandželosas vienībai vadību.

Viesu labā Bransons guva 20 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Viņš bez Porziņģa bija vienīgais Dalasas komandas spēlētājs, kurš pārvarēja desmit punktu slieksni. Uzvarētāju rindās 29 punktus sakrāja Pols Džordžs, bet 23 punkti Redžija Džeksona kontā.

"Clippers" vienībai tas bija desmitais panākums šosezon aizvadītajās 17 spēlēs. Viņi pakāpušies uz ceturto vietu Rietumu konferencē, apdzenot tagad pozīciju zemāk esošo "Mavericks" vienību, kas 16 spēlēs sakrājusi deviņas uzvaras.

Abas komandas otrdien tiksies Losandželosā vēl vienu reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!