Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē bija rezultatīvākais spēlētājs Vašingtonas "Wizards" sastāvā, bet viņa pārstāvētais klubs izbraukumā ar rezultātu 109:115 piekāpās Losandželosas "Clippers".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes, kuru laikā guva 19 punktus. Viņš realizēja sešus divpunktu metienus (6/9), divus tālmetienus (2/5) un vienīgo soda metienu. Viņa kontā arī trīs rezultatīvas piespēles, pa vienai atlēkušajai bumbai, pārtvertai bumbai un bloķētam metienam, piecas personiskās piezīmes, divas kļūdas un +/- rādītājs -2.

Šī latvietim bija otrā spēle Vašingtonas komandas sastāvā.

18 punktus "Wizards" komandai guva Rui Hačimura, 17 punkti Kaila Kuzmas kontā, bet 16 punktus guva Kenteiviuss Kaldvels-Poups. Uzvarētājiem 31 punktu guva Redžijs Džeksons, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles, bet 27 punktus un astoņas atlēkušās bumbas iekrāja Markuss Moriss.

Visas spēles garumā abas komandas spēkojās ļoti līdzīgi, un otrajā ceturtdaļā Porziņģs caurgājienā izcēlās ar bumbas triecienu grozā no augšas. Ceturtajā ceturtdaļā viņš ar pustālo metienu izlīdzināja rezultātu 95:95, bet pēc neilga atelpas brīža viņš ar divpunktu metienu deva savai komandai vadību ar rezultātu 106:104. Nākamajā uzbrukumā Porziņģis ar rezultatīvu piespēli sekmēja Kaldvela-Poupra tālmetienu, tomēr piecu punktu pārsvaru "Wizards" nespēja noturēt. Losandželosas klubs atspēlējās un pārņēma vadību.

17,7 sekundes pirms pamatlaika beigām Porziņģis varēja izlīdzināt rezultātu, taču viņa metiens pāri augumā īsākam sedzējam bija neprecīzs (109:111). Atlikušajās sekundēs "Clippers" spēli noveda līdz uzvarai.

"Wizards" Austrumu konferences kopvērtējumā ar 29 uzvarām un 34 zaudējumiem ierindojas 11. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!