Foto: F64

Talantīgais latviešu centrs Kristaps Porziņģis, kurš šo vasaru izlēmis veltīti individuālajiem treniņiem, nākamajos mēnešos vēlas palielināt ķermeņa masu un pilnveidot individuālo tehniku.

Šajā vasarā individuālo treniņu dēļ no pretendēšanas uz vietu Latvijas pieaugušo izlasē atteikušies visi perspektīvākie Latvijas jaunie spēlētāji - Porziņģis, kurš nākamgad Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā varētu tikt izvēlēts pat labāko pieciniekā, kā arī Ojārs Siliņš un Dāvis Bertāns.

"Izvērtējot veselības stāvokli un pieredzi, kopā ar savu "komandu" - ģimeni un aģentiem - izšķīrāmies, ka vislietderīgāk būtu šovasar mērķtiecīgi patrenēties. Jānostiprina locītavu saites, jāpalielina ķermeņa masa, jāpilnveido individuālā tehnika - plaša programma," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Porziņģi, kurš 10.jūlijā Barselonā sāks treniņnometni, kurā darbosies kopā ar Spānijas izlases un NBA kluba Oklahomasitijas "Thunder" centru Serhi Ibaku. "Jo vairāk iemācīšos, ko labāk nākotnē varēšu palīdzēt Latvijas izlasei."

Ikdienā Porziņģis spēlē Spānijas augstākās līgas komandā Seviljas "Cajasol", kurā aizvadīja arī iepriekšējo sezonu, bet pērn viņš ar Latvijas U-18 izlasi izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā.

"[Nākamajā sezonā] gribu nostiprināties "Cajasol" pamatsastāvā un kopā ar komandu spēlēt ACB līgas izslēgšanas turnīrā. Šosezon tas jau izdevās un iespaidi neaizmirstami," stāstījis Porziņģis. "Viegli nebūs, jo konkurence ir ļoti asa. Savukārt valstsvienības treneris Ainars Bagatskis teica, ka pēc gada gaidīs mani izlasē."

Pagājušajā sezonā Porziņģis Eiropas U-18 čempionātā Latvijas izlases sastāvā vidēji spēlē 29 minūtēs guva 11,6 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet "Cajasol" sastāvā viņš vidēji aizvadījis 15 minūtes, kurās guvis 6,7 punktus un izcīnījis 2,8 bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!